טיקי פוקי
השבוע נפתח מקום חדש ומסקרן במע"ר, שמביא לעיר לראשונה את המנה המפורסמת מהוואי – ה"טיקי פוקי". את המקום פתחה פלורה אילוז, צעירה בת 24 תושבת העיר, שמספרת כי המנה היא אחת העיקריות במטבח של האיים באוקיינוס השקט. מנת הפוקי לרוב מבוססת על דג נא חתוך לקוביות, ויכולה להיות מוגשת כמנה ראשונה או כמנה עיקרית. קערת הפוקי היא מנת אוכל רחוב מסורתית בהוואי, שהפכה ללהיט גם מחוצה לה והגיעה בשנים האחרונות לישראל.
אילוז הסבירה השבוע: "פוקי זה בעצם סושי מפורק בקערה שמכיל מנת חלבון, פחמימה ותוספות לפי בחירה. זאת מנה מאוד מפנקת במחיר שהוא לא גבוה. זה אוכל שמגיע מהוואי, אוכל שכיף לאכול אותו".
מה יש בקערה?
"יש כמה שלבים להרכבת הקערה. השלב הראשון הוא לבחור את הפחמימה, יש גם אופציה ללא גלוטן ויש גם חסות. אחרי זה בוחרים את החלבון – טונה אדומה, סלמון, או טופו. אחרי החלבון בוחרים את כל התוספות, אחר כך זה שמים רוטב, ואז יש עוד תוספות מעל כמו בוטנים, חמוציות, קשיו וכולי. זה הפוקי הראשון בעיר. הפוקי התפתח בשנים האחרונות בארץ, בעיקר בתל אביב ובהרצליה. נתקלנו בו ומאוד התלהבנו, רצינו לפתוח עסק במודיעין, אז אמרנו 'למה לא פוקי?'".
אולם האירועים LEVEL ומסעדת ההמבורגרים המומחה
שני צעירים בני 21 ממודיעין, רותם אשש ושקד ברק, פתחו לאחרונה שני עסקים חדשים השלובים זה בזה. מדובר על אולם אירועים שנקרא LEVEL, ומסעדת ההמבורגרים שזכתה לשם "המומחה", שניהם ברחוב המעיין 2 בפארק הטכנולוגי.
רותם אשש סיפר השבוע: "מדובר באולם אירועים וגם המבורגריה, כאשר בערב זה מקום לאירועים ובצהריים מסעדה ומשלוחי המבורגר. הלבל הוא מתחם אירועים לבר/ת מצוות, ימי הולדת ומסיבות. אני די.ג'יי המון שנים. אחרי שעבדתי הרבה שנים באתי עם הידע הזה ופתחתי את המקום. בתקופת הקורונה לא הייתה לי עבודה ופתחתי את 'המומחה'. זה רץ חצי שנה וכשחזרו האירועים סגרתי. עכשיו פתחנו שוב, אנחנו פתוחים כל יום עד 2 בלילה. אין בעיר משהו כזה. יש לנו המבורגר אנטריקוט טעים מאוד, והמבורגרים מיוחדים שחלקם יותר מושחתים עם תוספות מיוחדות. יש לנו ישיבה במסעדה עד שבע בערב, ואחרי זה משלוחים עד 2 בלילה".
שני השותפים הם תושבי העיר כאמור, שחברים כבר מגיל 6 והשתחררו מצה"ל לא מזמן. "רצינו לפתוח עסק בעיר", מספר אשש, "זה לא קל לפתוח עסק בעיר מבחינה כלכלית, עניין הרישוי וכולי, אבל עברנו את זה. בגלל שיש לי המון ניסיון כדי.ג'יי ולשקד יש הרבה ניסיון בהפקת אירועים, השילוב הזה עובד ממש טוב".
Conmigo
Conmigo הוא מתחם אירועים בוטיקי שנמצא בבנייני פלטינום בשדרות הרכס שבפארק הטכנולוגי. במתחם עורכים אירועים פרטיים, אירועי חברה, אירועים עסקיים ושמחות בקונספט משתנה ובהתאמה אישית, עד ל-70 אורחים.
על המקום והתפריט חתום השף עידו אלקיים, שמספר: "התפריט הכשר של הארוחות מציע מגוון רחב של מנות ייחודיות, מקרפצ'יו דג לבן טרי ופיקנטי ועד לאסאדו ברביקיו מעושן בעצי תפוח ופילה לברק עם ריח של ים. כל המנות עשויות מרכיבים טריים ומוכנות תוך שימוש בטכניקות בישול מיוחדות של עישון, ואפילו אוכל מולקולרי".
אלקיים, תושב העיר בן 38, מוסיף: "המקום קיים כבר חודשיים. 'קונמיגו' בספרדית פירושו 'ביחד איתי'. זאת אומרת שהדבר שחיפשתי הוא שיבואו להתארח אצלי, ויקבלו את השירות שלי ואת היחס שלי. מי שמכיר אותי יודע למה אני מתכוון. המקום הוא אינטימי. בחורף יש עד 40 מקומות ישיבה ובקיץ עד 70 איש. בנוסף, מדי כמה זמן אני מפרסם תאריך שתתקיים בו ארוחת טעימות שפתוחה לקהל הרחב ואפשר לבוא בהזמנה מראש, כמו שעשיתי בסילבסטר למשל".
עוד הוא מוסיף: "אני שף כבר 17 שנים. בתשע השנים האחרונות הייתי שף שותף במסעדת טורו בירושלים, ועבדתי במסעדות כמו לגוטה בירושלים ומסה בתל אביב. בנוסף, הייתי עושה הרבה ארוחות פרטיות, מגיע לבתים פרטיים ומבשל. המומחיות שלי היא בשרים. אני מבשל בסוויד, שזה בישול בוואקום, ומבשל בשר במעשנה. בנוסף, אני מתעסק גם בבישול מולקולרי. בסך הכל מדובר בקולינריה גבוהה וחדשה במודיעין".
החומוס של אסף
אל המרכז המסחרי מודיעין סנטר מגיע "החומוס של אסף" היישר מהיישוב נעלה הסמוך. אסף לוי, הבעלים, הוא בן 41, נשוי טרי ואבא לתינוקת בת שלושה חודשים. "עבדתי בהרבה חומוסיות במהלך השנים", הוא מספר, "הייתי שכיר בתחום הניהול ויש לי תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה. בשלוש השנים האחרונות אני מוכר חומוס מהבית. עשר שנים ניסיתי לפתוח עסק משלי, חיפשתי מקום, וסוף סוף החלום מתגשם עכשיו".
"למדתי מהחומוסיות שעבדתי בהן. לקחתי את המתכונים ושכללתי אותם למה שאני חושב שהוא הכי טוב. אני עושה חומוס קר. כלומר, אני לא טוחן מיד אחרי הבישול, אלא אני מבשל יום לפני וטוחן כשהחומוס קר. התוספות חמות והן מחממות את המנה. ככה מרגישים יותר את הטעמים. אני עושה את הכל בעצמי, את הסחוג ואת כל התוספות. הכל טרי כל בוקר, אין משהו שנשאר מאתמול".
למה בחרת לפתוח את העסק דווקא במודיעין סנטר?
"הייתי בהרבה מקומות, חיפשתי גם במע"ר, ובסוף הבנתי שאם יש לי מוצר טוב זה לא משנה איפה אהיה, יבואו אליי במיוחד. בנוסף, רציתי מקום עם אווירה שכונתית, שלאנשים מסביבי תהיה נגישות אליי ופחות ללכת לאזורי המסחר. התגובות עד עכשיו ממש טובות".
מונה מדיקל
בשבוע שעבר נפתח בבניין רקיע מע"ר מרכז האסתטיקה והטיפוח "מונה מדיקל". מדובר בסניף השני, אחרי הסניף המקורי בירושלים. הבעלים, מתן מקסימוב, מספר: "מדובר במרכז אסתטיקה וטיפוח שמתמחה בהסרת שיער בלייזר ואסתטיקה רפואית. אנחנו מביאים את המכשור הכי חדש, מכשור רפואי מתקדם עם כל האישורים הרלוונטיים, ורופאים בכירים בעלי ניסיון רב מלווים את המכונים שלנו. אנחנו מתמחים בהזרקות של בוטוקס, חומצות הילריאניות, פיסול אפים בעזרת חומצה הילוריאנית, טיפולי PRP לנשירת שיער, מחלקה דרמו-אסתטית לבעיות אקנה וסטגמנטציה, שהם כתמי עור וכתמי שמש. הצוות מורכב מקוסמטיקאיות בכירות ורופאים".
למה החלטתם לפתוח במודיעין?
"כי זה קרוב לירושלים, ויש לנו קהל גדול מהיישובים מסביב למודיעין שמגיעים לסניף בירושלים, ואנחנו מאמינים שנוכל לתת להם שירות יותר טוב כאן בעיר. בנוסף, אין משהו דומה באזור".