שרפתם אותנו

אביב רון

מילה טובה מגיעה לחברת המועצה הטריה הילה בן אליעזר, שהבינה כי ל"ג בעומר ואקולוגיה לא ממש הולכים ביחד והחלה לפעול לצמצום מספר המדורות בעיר.

בן אליעזר היא נבחרת ציבור ומתוקף כך היא מחויבת בדיבור זהיר ומתון. אבל הח"מ משוחרר ממנו ולכן אומר בקול ברור ונחרץ – הגיע הזמן להפסיק את הטירוף הזה. שיגעון המדורות של ל"ג בעומר יצא מזמן משליטה.

וזאת יש לדעת: מסורת המדורות אינה מלווה את עם ישראל באלפי שנות קיומו. היא אפילו לא תוצר של המאות האחרונות ולמעשה – היא נולדה פחות או יותר בראשית ההתיישבות והציונות. פרנסי היישוב, שחיפשו סמלים לעגון עליהם את התחדשות העם בארצו, מצאו את בר כוכבא כפוטנציאל טוב לאייקון של גבורה. מישהו זכר שהיו שם גם איתותי אש ומכאן להדלקת מדורות קהילתיות הדרך כבר היתה קצרה.

אם חינוך ילדיכם חשוב לכם, כדאי שתעברו איתם בצוותא (היום זה קל במחשב ובטאבלט ובסמארטפון) על תולדותיהם האמיתיות של בר כוכבא, רבי עקיבא ותוצאות המרד שלהם ברומאים. כל מסקנה טובה, ובלבד שיהיה פקפוק קל בסיפור ההיסטורי המקובל. אבל באנו לדבר על אש ומדורות, לא על היסטוריה.

הזמן הנקי ביותר באוויר של ישראל הוא בצאת יום הכיפורים, בו המכוניות מושבתות. היום המטונף ביותר הוא ל"ג בעומר, שמעלה את כל הארץ בעשן. ברור שמסורת כזו, משנוצרה, אי אפשר ולא נכון לבטל. בכל זאת – גם פולקלור חשוב. אבל מדוע לא לחנך את הילדים להסתפק במדורה בינונית במקום חגיגות התבערה המקובלות? עוד לא מאוחר לעשות זאת.

 

כתבות נוספות

SCOOP מגיעה למודיעין

רשת ההנעלה המונה כ-70 סניפים תשיק בקרוב סניף ראשון במודיעין, במתחם ישפרו סנטר במרכז עינב

המספר הנוסף

קבוצת הנערים של עוצמה מודיעין חגגה אליפות מפתיעה, יאיר טובול בן ה-19 הפך לסגן אלוף ישראל ברכיבה, גילי שריר שוב קרעה את הצולבת וספורטאי העיר מתכוננים למכביה

אלוהים שלי

האלוהים שלי הוא זה של הציונות הדתית המשרתת וגם שומרת על יהדותה בזקיפות קומה

המספר הנוסף

קבוצת הנערים של עוצמה מודיעין חגגה אליפות מפתיעה, יאיר טובול בן ה-19 הפך לסגן אלוף ישראל ברכיבה, גילי שריר שוב קרעה את הצולבת וספורטאי העיר מתכוננים למכביה

המשך קריאה »