5 סוגי מאכלים שהכי כיף להכין עם הילדים

הכנת מאכלים טעימים בשיתוף עם הילדים אינה עוסקת רק בהכנת אוכל לבני המשפחה, אלא מדובר על תהליך מהנה, כיפי וחווייתי בו הורים וילדים יוצרים קשר חזק יותר וגם לומדים כמה דברים חשובים על בישול, אפייה והרגלי אכילה בריאים.

תוכן פרסומי
Pixabay באתר PEXELS

 

עיסוק בפעילויות קולינריות עם ילדים מלמד אותם כישורי חיים חשובים, ומעודד יצירתיות וסקרנות. אז אם גם אתם רוצים להכניס לילדכם את אהבת המטבח, לפניכם חמישה סוגי מאכלים שהכי כיף להכין בשיתוף עם ילדים.

פיצה ביתית

יצירת פיצות ביתיות היא פעילות מהנה ואינטראקטיבית המאפשרת לילדים להתאים אישית את היצירות שלהם. אם יש לכם מטבח כפרי מרווח ומאובזר תוכלו להכין את בצק הפיצה מאפס, או לחלופין להשתמש בבצק מוכן שקניתם אם תעדיפו לקצר זמנים. הכינו מגוון תוספות כמו גבינה, רוטב עגבניות, תירס, פטריות, פלפלים וזיתים.

אפשרו לילדים לרדד את הבצק, למרוח את הרוטב ולהוסיף את התוספות המועדפות עליהם. עודדו אותם להיות יצירתיים עם השילובים שלהם, ולהשתמש בדמיון וביצירתיות הקולינרית שלהם. בזמן שהפיצות נאפות בתנור, הילדים ייהנו רק מלהתבונן בהם בציפייה ובגאווה ולחכות בהתרגשות עד שהן יהיו מוכנות.

עוגיות שוקוצ'יפס

הכנת עוגיות שוקולד צ'יפס עם ילדים היא דרך נפלאה לחיבור משפחתי, ותוך כדי ללמד אותם כישורים קולינריים פרקטיים. התחילו בהכנה וסידור מצרכים כמו קמח, סוכר, חמאה, ביצים, תמצית וניל, סודה לשתייה, מלח וכמובן שוקולד צ'יפס.

ראשית, ערבבו יחד חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית, ולאחר מכן הוסיפו ביצים ותמצית ווניל. בקערה נפרדת, מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח, ואותם מוסיפים בהדרגה למרכיבים הרטובים. עכשיו מגיע החלק הכי טוב – שוקולד צ'יפס! תנו לילדים לקפל אותם לתוך הבצק, והם יתרגשו לראות כיצד התערובת הופכת להיות מתוקה וטעימה.

לאחר מכן, יוצרים כדורים מהבצק, מסדרים במרווחים על נייר אפייה ומשטחים כל עוגייה. לאחר שהעוגיות הופכות להיות בצבע חום-זהוב מוציאות אותן מהתנור, ומניחים להן להתקרר מעט לפני שנהנים מעוגיות מתוקות שכיף לאכול ליד שוקו, חלב או סתם כפינוק בשעות הצהריים.

שיפודי פירות

אלו פינוקים מתוקים, צבעוניים ובריאים שילדים ישמחו להכין ולהרכיב בעצמם. שוטפים ומכינים מגוון של פירות טריים כמו תותים, חתיכות אננס, ענבים, כדורי מלון ופרוסות קיווי. נותנים לילדים להשתמש בשיפודי עץ כדי להשחיל את הפירות על המקלות, וליצור קוביות צבעוניות וטעימות.

פעילות זו לא רק מעודדת ילדים לאכול יותר פירות, אלא גם משפרת את המוטוריקה העדינה שלהם כשהם משחילים את חתיכות הפרי על שיפודי העץ. לתוספת כיף, אפשר להזליף על השיפודים מעט רוטב שוקולד, דבש או לשלב את הפירות עם מרשמלו לתוספת של מתיקות.

כריכים בהתאמה אישית

תוכלו להכניס לארוחת הצהריים עניין, כיף והרפתקה קולינרית יצירתית עם עמדת סנדוויצ'ים בהרכבה עצמית. מסדרים סוגים שונים של לחמים כמו חיטה מלאה, לחם לבן או פיתות שלצידם יוגשו יחד מבחר של מילויים ותוספות שכל ילד יוכל להרכיב במו ידיו את הכריך שהוא הכי אוהב.

פרוסות גבינה, ביצה קשה, חסה, עגבנייה, מלפפון, אבוקדו ורטבים כמו חרדל ומיונז הם רק חלק מהמרכיבים שאפשר לשלב בעמדה. אפשרו לילדים להרכיב את הכריכים שלהם לפי טעמם, ולהתנסות בשילובי טעמים ומרקמים שונים. פעילות זו מעודדת עצמאות, וגם מלמדת ילדים על תזונה מאוזנת ועל החשיבות של בחירה במזון בריא.

קישוט קאפקייקס

זוהי פעילות מהנה המאפשרת לילדים לשחרר את היצירתיות שלהם תוך סיפוק החשק למתוק. אופים מנה של קאפקייקס רגילים מבעוד מועד, ומקימים עמדת קישוט מדליקה עם סוגים שונים של ציפויים, זילופים, קישוטים אכילים, שוקולד צ'יפס ותוספות אחרות מתוקות. תנו לילדים לבחור ולקשט את איך שהם רוצים, ועודדו אותם להתנסות בעיצובים ודוגמאות שונות.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

העולם רוצה כטב"ם ממודיעין

חברת אירונאוטיקס מהפארק הטכנולוגי בעיר הודיעה לאחרונה כי זכתה בחוזים לאספקת הכטב"ם Orbiter 4 בהיקף של 50 מיליון דולר

קצביה דור 2.0

טום חן וניר אריאל השיקו לאחרונה מעדניית בוטיק בשכונת מורשת, ומסבירים מה ההבדל בין האיטליז של פעם לקצביה של היום

קצביה דור 2.0

טום חן וניר אריאל השיקו לאחרונה מעדניית בוטיק בשכונת מורשת, ומסבירים מה ההבדל בין האיטליז של פעם לקצביה של היום

המשך קריאה »