פיצה: סיפור של מעדן

תוכן פרסומי
2036-01-05 04:22:00
2036-01-05 04:22:00

הפיצה של היום זוכה להכרה בינלאומית והטעם הטוב של המתכונים שלה הפך לסיפור אגדה של מעדן מושלם

פיצה, המועדפת על כל הגילאים משנת 1889, היא מאפה מעוטר במוצרלה ועגבנית, ובמשך שנים רבות הייתה ידועה כמנה שמיועדת לאנשים עניים, עד שהיא הפכה למנה מפורסמת לבעלי ההון, כאשר המלכה מרגריטה אכלה אותה גם כארוחה.

עם רטבים ותבלינים כמו בזיליקום ושום שנוספו בהמשך, הפיצה של היום זוכה להכרה בינלאומית והטעם הטוב של המתכונים שלה הפך לסיפור אגדה של מעדן מושלם.

באותה תקופה באיטליה, פיצות הוגשו עם מוצרלה ועגבניות, אבל בהמשך הן הוגשו עם מרכיבים שונים המשמשים כיום. פיצה, שהתפשטה במהירות מחוץ לארצות הברית, הפרכה למנה אהובה על צרכנים בכל הגילאים.

סוגי פיצה שונים להעדפות טעמים שונים

יש עשרות פיצות מפורסמות שפונות לחיך שונה במיוחד בארצות הברית ובאיטליה, ובשנים האחרונות גם בישראל. לפיצות מוכנות שקיימות במסעדות פיצה, תוכלו לבחור גם פיצות שיש בהן רק את המרכיבים שתרצו לאכול. למשל פיצה צמחונית עם היתרון של פחות קלוריות

הפיצות הצמחוניות מיוצרות בעיקר לצרכנים שמעדיפים ירקות ונוטים להשתמש במרכיבים כמו פלפלים, פטריות, עגבניות, גבינת צ'דר, מוצרלה, זיתים, בצל ותירס. אם יש בתפריט הפיצה שאתם מזמינים מרכיב שאינכם אוהבים, תוכלו להסיר אותו או להוסיף את המרכיבים שאתם אוהבים.

פיצה צמחונית, המועדפת על אנשים שאינם אוכלים בשר, מכילה פחות קלוריות בהשוואה לבחירות אחרות.

פיצה נפוליטנית כמו באיטליה

פיצה נפוליטנית, שהיא אחת הפופולריות מבין סוגי הפיצות, מושכת את כל העדפות הטעמים בשל שפע המרכיבים שלה. פיצה זו עומדת בציפיות של צרכנים שאוהבים טעמים עזים, כולל מרכיבים כמו נקניק, סלמי, עגבניות, בצל, פטריות, זיתים, תירס, גבינה וביצים.

פיצה על שם המלכה מרגריטה

גרסת פיצה זו נקראת על שם המלכה מרגריטה, והא גם הפיצה הראשונה שיוצרה בעולם. היא מכילה עגבניות, מוצרלה ובזיליקום, וזהו סוג הפיצה האהוב על העם האיטלקי.

היא התגלתה בתקופת העוני ובזמן המלחמה, כשנשים איטלקיות היו מוסיפות מרכיבים שהיו זמינים על הבצק.

או אפילו פיצה עם טונה לשומרי משקל

פיצה של דגי טונה, בפשטותה וקלילותה, מושכת את חובבי הדגים והיא עדיפה במיוחד על אנשים ששומרים על המשקל. הסוג הזה של פיצה מכיל בדרך כלל טונה, תירס, בצל, גבינת צ'דר, בזיליקום וטימין.

טיפים להכנת הפיצה המושלמת

הנקודה החשובה ביותר שכדאי להפנים בהכנת פיה היא הבצק ושיטת הבישול. למרות שבצק פיצה הוא מושג משתנה המבוסס על חך שונה, מומחי פיצה מציעים כי הבצק צריך להיות דק ככל האפשר. ההערכה היא כי ניתן להשיג פיצה טעימה יותר על ידי התמקדות רבה יותר בתוספות ולא בבצק.

בצק הפיצה חשוב לא פחות מאפייתו, ולאחר הוספה של כל המרכיבים, יש להניח את הפיצה על מתלה גבוה יותר בתנור, כך שהרכיבים מתבשלים במקביל לבצק. אפשר לאכול את הפיצה עם תבלינים או רטבים כמו קטשופ, מיונז, ראנץ', טבסקו, צ'ילי יבש, וחרדל.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות