משמורת משותפת – איך עושים את זה בפועל?

תוכן פרסומי
2037-03-01 05:11:00
2037-03-01 05:11:00

טובת הילדים היא במרכז ההחלטה שתתקבל. מגשרים מקצועיים ישקפו להורים את המשמעויות של כל החלטה אותה ירצו לקבל וינסו לשמש קולו של הילד בהליך

עו"ד מאיה שפירא (צילום: פרטי)

במהלך הליך גירושין, אחת הסוגיות החשובות והכאובות ביותר עבור בני הזוג הוא זמני השהות עם הילדים. במידה שבני הזוג מעוניינים לפנות להליך גירושין באופן מוסכם וכך לבנות את עתידם ואת עתיד ילדיהם באופן הטוב ביותר – וכשהתנאים מאפשרים זאת – יש חשיבות לשקול הסדר של זמני שהות שווים.

לאחר הבעת הרצון לכך, יש להבין אם זו החלופה הנכונה הן לילדים והן לבני הזוג. יש ללמוד על אופי החיים של בני הזוג, שעות העבודה (בוקר/ערב/משמרות וכו'), פניות ההורים להיות עם הילדים, גילאי הילדים (תינוקות, ילקים בוגרים), מגורי בני הזוג (האם רוצים לגור בסמיכות או במרחק גדול ביניהם) ופרמטרים נוספים.

ברגע שיש רצון ויש התכנות מנסים לבנות טבלה יחד עם בני הזוג שיאפשר הורות משמעותית לשני ההורים. במאמר קצר זה איגדנו עבורכם את חלוקת זמני השהות , החלוקות המקובלות ויוצאות הדופן, אשר יסייעו לכם במציאת הפתרון המתאים עבורכם. המשיכו לקרוא!

כיצד אופי בני הזוג משפיע על צורת זמני השהות?

המקרים הפשוטים הם מצבים בהם בני זוג מנהלים אורח חיים דומה מבחינת קריירה ואף חיים בקרבת מקום אחת לשני, לרבות מיקום הורי בני הזוג.

במקרים המורכבים יותר, בדרך כלל מדובר בזוגות בעלי חלק מהמאפיינים הבאים: ההורים גרים במרחק רב אחד מהשני, כאשר הורה אחד גר בקרבה למרכז החיים של הילדים (גנים, בתי ספר), מצבים בהם אחד ההורים נמצא בחו״ל מתוקף עבודתו במהלך חלק מהחודש ועוד.

חשוב לזכור, טובת הילדים היא במרכז ההחלטה שתתקבל. מגשרים מקצועיים ישקפו להורים את המשמעויות של כל החלטה אותה ירצו לקבל וינסו לשמש קולו של הילד בהליך. הורים שיבקשו לגור במרחק רב יצטרכו להבין, למשל, שהילדים יאלצו להיות זמן רב "על הכביש" או שיאלצו "לפספס" פעילויות אחה"צ שכן הם נוסעים למקום מגורים מרוחק. מגשרים מקצועיים יוכלו להציע אופציות לפתרונות מניסיונם.

כיצד ניתן לחלק את זמני השהות?

לצורך הנוחות- מחלקים לפי פרקי זמן של שבועיים שכן בשבועיים מספר הימים הוא זוגי.

בחלוקה שוויונית לחלוטין – חלוקה של 7/7 – כלומר 7 ימים בשבועיים לכל אחד מבני הזוג, בצורות שונות. להלן מספר דגשים:

*ניתן לקבוע כי כל סוף שבוע יהיה אצל אחד ההורים כולל/לא כולל ליל מוצ"ש.

*חלוקת ימי אמצע שבוע רצוי שתאפשר הורות משמעותית עבור הילדים.

* בגילאים צעירים כדאי לשקול שהילדים יראו את הוריהם כל יום או כמעט כל יום. בגיל ההתבגרות אפשר לרווח.

*כשההורים מחליטים על ימים רצופים של לינה אצל כל אחד מהם, כדאי לשקול לקבוע ימים נוספים שבהם יהיה מפגש עם ההורה שהילדים אינם אצלו באותו רצף ימים.

בכל מקרה חשוב מאוד שבנושא זה הילדים יהיו במרכז החשיבה – מה מתאים להם- מה נוח להם – מה חשוב להם.

כאשר זמני שהות שווים עדיין מהווה שאיפה אך איננה אפשרית מבחינת חלוקת השהייה, ניתן לבצע חלוקה של 6/8 כלומר להורה אחד 8 ימים בשבועיים ולשני 6.

כמה מילות סיכום

המרכיב החשוב ביותר ביצירת זמני שהות שווים הוא מה נכון לילדים, מה רצון הצדדים והתכנות. ברגע שההורים מבינים את החשיבות של חלוקה שווה של זמני השהות – ניתן למצוא פתרון לכל מקרה ומקרה. 

מוסכם מרכז המגשרים הארצי, מעניקה שירותים לזוגות הרוצים לבצע גירושין באופן מוסכם. המרכז מעניק מעטפת וליווי צמוד לכל שלבי ההליך, לרבות ייעוץ בנוגע לסוגיות המשמרות, הליכי הגישור, עריכת הסכם הגירושין ועוד.

באמצעות שירותיה של מוסכם, מאות זוגות התגרשו באופן מוסכם ומוצלח לשביעות רצונם המלא.

צרו קשר ונעמוד לשירותכם!

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות