כל עסק המכבד את עצמו מתפעל אתר אינטרנט ומציע ללקוחות פוטנציאליים אפליקציה שתאפשר להם לבצע רכישות
(צילום: PIXABAY)
בשנים האחרונות נמצאת הפעילות באינטרנט, ובכלל זה הפעילות העסקית ברשת, בתהליך מתמיד של צמיחה וגידול. יותר ויותר לקוחות הפכו את השימוש באינטרנט לעניין של קבע, ואת הרכישות הפיזיות בחנויות לעניין משני. ככל שהרשויות מצליחות לחוקק חוקים המחזקים את הביטחון של הרוכשים בעסקאות מכר מרחוק, כך הולך הביטחון שלהם וגדל. כניסת האינטרנט לטלפונים הסלולאריים זירזה את התהליך, וכיום כל עסק המכבד את עצמו מתפעל אתר אינטרנט ומציע ללקוחות פוטנציאליים אפליקציה שתאפשר להם לבצע רכישות ממנו בקלות וביעילות.
בשורות הבאות נעסוק בתהליך פיתוח אתרים ובנייה של אתר אינטרנט ונציע מספר טיפים חשובים, שכדאי להפנים לפני בניית אתר אינטרנט חדש.
תהליך הבנייה של אתר אינטרנט
בניית אתר אינטרנט משולה לבניית בניין חדש. מרגע שהסתיימו התוכניות ומרגע שהאתר עלה לאוויר, האפשרויות לשינויים בו הן מינוריות. זאת, הן משום ששינויים כאלה עלולים לפגוע באתר עצמו וביכולת שלו לתפקד והן משום שכל שינוי באתר עלול לפגוע במיקום שלו במנועי החיפוש, שזאת סוגיה בפני עצמה. תהליך הבנייה של אתר אינטרנט כולל שלושה שלבים: אפיון האתר, בניית האתר, כולל ממשק משתמש (User Interface) ידידותי וקל להפעלה הנבנה באמצעות מעצב UI וביצוע השקה של האתר – קרי צבירת ניסיון בתפעול שלו, על מנת לאתר תקלות קיימות או אפשריות. הבדיקה מתבצעת גם היא באמצעות אנשי מקצוע, ולעיתים גם באמצעות מתנדבים, שעשויים להיות מתוגמלים בצורה כזאת או אחרת עבור התרומה שלהם לפיתוח האתר. רק בשלב הבא מתבצעת בפועל השקת האתר, ואז מתחילה העבודה הסיזיפית של קידום האתר במנועי החיפוש במטרה להגדיל את הרווחים לעסק באמצעותו.
טיפים לפני בניית אתרים
הטיפ הראשון והחשוב ביותר הוא להקדיש זמן ומחשבה על אתר האינטרנט, המבנה שלו ואופי העסקאות. לשם כך, כדאי להסתייע במומחים לאפיון אתרים שילמדו את הנושא ויבנו תוכנית איכותית לבניית האתר. למרות המקצועיות של מאפייני האתרים כדאי ואפילו רצוי לעשות באופן עצמאי סקר שוק, למצוא אתרים של עסקים דומים או אתרים שיש להם קונספט דומה לזה שאתם מעוניינים ליישם. חשוב לדעת שממש לא נורא ללמוד ממתחרים. אפשר ליישם את החלקים החיוביים שבאתרים שלהם, ולהימנע מראש ממכשולים או מליקויים שנחשפים בהם.
טיפ נוסף, ולא פחות חשוב, הוא להגדיר בצורה מדויקת ככל האפשר את המטרות של האתר. ככל שהמטרות יוגדרו טוב יותר, כך גם מבנה האתר יהיה כזה שיתמוך בהן. אם מטרת האתר היא יחסי ציבור בלבד, כשאת הרכישה יבצע הלקוח בחנות הפיזית, בניית האתר תהיה בצורה מערכת מידע אינפורמטיבית. אם האתר נועד לייצר לידים להתקשרות, צורת הבנייה היא אחרת ואתר המאפשר רכישה בפועל, צריך להיות בנוי באופן שיתמוך בעסקאות הללו ורמת האבטחה בו תהיה גבוהה.
בחירת מערכת לבניית האתר
אחת ההחלטות החשובות ביותר בדרך לבניית האתר, היא ההחלטה על המערכת שעליה הוא ייבנה. המערכת הזאת צריכה לשרת שלוש מטרות: האחת – לתת למקימי האתר מרווח גדול לפעולה, שיאפשר להם להקים אותו בצורה הקרובה ככל האפשר לתוכנית כפי שהוצעה לאחר האפיון. השנייה – לאפשר למפעילי האתר להזין בקלות חומר כתוב או תמונות לאתר, בלי עיכובים מיותרים. מנגד, המשתמשים יוכלו לבצע רכישה בקלות, ורצוי גם מכל אחד מהעמודים באתר. המטרה השלישית של בחירת המערכת היא לאפשר למי שאמור לקדם את האתר לעשות זאת בקלות ובלא צורך בתמרונים מיותרים. בנוסף לכל אלה, האתר חייב להיות זמין לשימוש בכל הפלטפורמות, כולל במובייל, ולהיות ידידותי למשתמש גם לבעלי צרכים מיוחדים, כגון לקויי ראייה.
אם יש לך עניין לבנות לעסק שלך אתר איכותי, קל לתפעול ובטוח לשימוש, אתה נמצא במקום המתאים. כדאי ליצור קשר כעת ולעשות צעד ראשון לקראת הקמה של אתר שיהווה חלון הראווה לעסק, ומרכז רווח חשוב שיסייע להגדלת ההכנסות והרווחים.