20 המתפללים ששהו במקום בניגוד להנחיות נקנסו, כאשר שניים מהם עוכבו לחקירה לאחר שסירבו להזדהות
(צילום: ויקיפדיה)
במודיעין עילית, העיר החרדית השכנה, מניין החולים ממשיך לעלות בקצב גבוה במיוחד, כאשר למרות העובדה כי מרבית התושבים נשמעים להנחיות משרד הבריאות ישנם עדיין מעטים המפירים אותן.
בסוף השבוע פיזרה המשטרה תפילה באחד מבתי הכנסת בעיר, בו שהו למעלה מעשרים מתפללים. המשטרה עיכבה לחקירה שניים מהם שסירבו להזדהות, ואילו השאר קיבלו קנסות על התקהלות אסורה.
עוד בסוף השבוע הוקפצו מתנדבי זק"א לביתן של משפחות בעיר בהן התגלה כי אחד מבני המשפחה חלה בנגיף ולא ענה לשיחה ממשרד הבריאות. אחת המשפחות בעיר סירבה לשתף פעולה.
יהודה משי זהב, יו"ר זק"א, אמר לאתר החרדי כיכר השבת: "ב"ה אנחנו רואים שרוב רובו של הציבור החרדי הבינו את הסכנה ואכן נשמרו כל הכללים של משרד הבריאות אפילו יותר מהציבור הכללי. לצערי יש עדיין בודדים שלא מבינים והם ממשיכים לסכן את הציבור. אנחנו בזק"א עושים כל מה שניתן לסייע לציבור הכללי עם דגש לציבור החרדי".







