מכשירי שמיעה המומלצים ביותר מחולקים לכמה סוגים שונים בהתאם לפונקציות, הגדלים והסיטואציה הבריאותית של המטופל
(צילום: Freepik)
עד היום, הקונוטציה הראשונה שעלתה במוחנו בעת שיח או אזכור של מכשירי שמיעה, הייתה מכשיר מסורבל ועצום בגודלו המחובר לאוזן האנושית ובולט לעיני כל. כיום הטכנולוגיה התקדמה ונוצרו מכשירי שמיעה קטנים יותר, אפשר לומר אפילו זעירים ולא מורגשים ובאיכות גבוהה יותר מהדורות הקודמים. מכשירי שמיעה המומלצים ביותר מחולקים לכמה סוגים שונים בהתאם לפונקציות, הגדלים והסיטואציה הבריאותית של המטופל. במאמר זה, נפרט את הבולטים שבהם.
על הסוגים השונים של מכשירי שמיעה המומלצים ביותר
נדגיש שאנו בשנת 2020, ולכן נתעמק בעיקר בפירוט מכשירי שמיעה המומלצים ביותר והזעירים ביותר, או אם תרצו – המתקדמים ביותר. כאמור, כל אחד מהם מתאים לסיטואציה רפואית אחרת ולשימוש שונה:
מכשיר Open Fit – זהו מכשיר שמיעה חיצוני לחלוטין המורכב מאוזניה בתוך תעלת האוזן, ומערכת הקלטה המורכבת מאחורי האוזן, כשצינורית סיליקון מחברת ביניהם. נשמע מסורבל? מזכיר מעט את המכשירים מהמאה הקודמת? ובכן, לא בדיוק. מכשיר זה מאפשר לנו ליהנות מהיתרונות הנפלאים של מכשיר שמיעה חיצוני, ובדיסקרטיות מוחלטת.
CIC: Completely in the canal – או בעברית, מכשיר שמיעה המורכב כולו בתוך תעלת האוזן. מדובר במכשיר זעיר, אולי הזעיר ביותר שקיים. כל כך זעיר עד שהדרך היחידה לראות אותו, היא להסתכל בתוך אוזנו של לקוי השמיעה. ממקמים אותו קרוב לעור התוף בכדי לשפר את טבעיות השמיעה של הצלילים, בווליום נמוך וטבעי יחסית כך שהסוללה נשמרת לאורך זמן.
ITE: In the ear – מכשיר זה מורכב בתוך אפרכסת האוזן. הוא קטן יותר ממכשירי העבר, ואמנם נראה לעין אך לא בצורה גסה ובולטת מידי. המכשיר מאפשר לכוון את הווליום בהתאם להעדפות המשתמש, והוא נחשב לנוח במיוחד. יתרון נוסף שלו טמון בעובדה שהוא מתאים לרוב בעיות השמיעה.
ITC: In the canal – מכשיר זה נמצא ברובו בתוך תעלת האוזן, והוא כמעט בלתי נראה לחלוטין. הוא מאפשר שימוש נוח בשיחות טלפון, והופך את הצלילים לטבעיים יותר. העובדה שהוא אינו פנימי לחלוטין הופכת אותו לנוח במיוחד עבור מי שנוהג להתעסק עם הווליום ולהתאים אותו לנוחות הפרטית שלו.
המשמעות היא, כי מכשירי שמיעה המומלצים ביותר קיימים במגוון רחב כך שכל אדם יוכל למצוא את המכשיר שלא רק ישפר את איכות חייו, אלא גם מבחינת נוחות השימוש בו.
אל תוותרו על איכות החיים שלכם
כעת, כשאתם מכירים את מכשירי שמיעה המומלצים ביותר ואת הפונקציות הייחודיות של כל אחד מהם, הגיע הזמן לעבור לשלב הבא ולהיבדק; להבין בדיוק מהי רמת ההידרדרות בשמיעה שלכם ובהתאם לכך, מה הוא המכשיר המתאים ביותר לכם ולנוחות הפרטית שלכם. מדובר באיכות חיים של ממש שאין לוותר עליה, ובעיקר כשעומדת בפניכם האפשרות – זוהי ההזדמנות לחזור כמה שיותר מהר לשגרת חיים שאפשר לשמוע בבירור.