משרד החינוך ועיריית מודיעין בוחנים אפשרות לשתף שלושה בתי ספר יסודיים בעיר בפיילוט, שבמסגרתו יעברו התלמידים בדיקות קורונה שבועיות • התנאי: הסכמת 85% מההורים
(צילום: דוברות העירייה)
משרד החינוך ועיריית מודיעין בוחנים אפשרות לשלב שלושה בתי ספר יסודיים בעיר בפיילוט, שבמסגרתו יעברו מדי שבוע כלל תלמידי בתי הספר הנבחרים בדיקת קורונה. מדובר על בתי הספר עמית, שיבולים ומשואות נריה.
בשבוע שעבר הוצגה התכנית בפני בכירי העירייה ומנהל החינוך, הנהגות ההורים ובתי הספר, כאשר מימוש התכנית מותנה בהסכמת 85% מההורים. על פי המידע שהועבר ממשרד החינוך הבדיקה תתבצע אחת לשבוע בבית הספר במהלך יום הלימודים, כאשר בערים בהן שיעור התחלואה ייחשב לגבוה יתקיימו שתי בדיקות בשבוע.
הבדיקות לא יתבצעו בשיטת המטוש הפולשנית, אלא ב"שיטה חדשה שאושרה ע״י משרד הבריאות – דיגום עדין וידידותי המתחשב בנבדק. ילדים קטנים נדגמים בקדמת האף ובלשון", כך על פי משרד החינוך.
כמו כן לא ייבדק תלמיד שיסרב לכך גם אם הוריו נתנו הסכמתם, והוא ימשיך ללמוד כרגיל. תוצאות הבדיקות צפויות להגיע בתוך 24 שעות, כאשר המידע הרפואי יועבר דרך גורמים מורשים ואפליקציות קופות החולים.
אייל כהן, יו"ר הנהגת ההורים, הסביר השבוע: "קודם כל חשוב לציין שהפיילוט הזה עוד לא עבר את אישור משרד החינוך וקבינט הקורונה. בינתיים רוצים לברר רק אם יש בכלל הסכמה בעניין. הבדיקה היא לא פולשנית. ברמה האישית אני חושב שזה יכול לתת מענה מצויין, אבל זה דורש כאמור את הסכמת ההורים".
גם אם 85% יסכימו, מה עושים עם אלו שלא?
"אין על זה תשובה כרגע. יש עוד בעיה, שיכול להיות שההורים יסכימו אבל הילד יסרב. יש פה בעייתיות שצריך לתת על זה תשובות. במקרים של בדיקות חיוביות, בגדול אתה יכול מצד אחד להכניס חצי בית ספר לבידוד, אבל מצד שני אתה מונע כך תחלואה וזה מצויין. יש פה עניין מורכב מאוד".
היה כבר ניסיון דומה בערים אחרות?
"לטענת משרד החינוך עושים פיילוט כזה עכשיו ברחובות ובגבעת שמואל. אין לי כרגע פרטים לגבי זה. אני מבין שמדובר על כיתות ושכבות מסויימות. פה במודיעין הנהגות ההורים התבקשו לפנות אל ההורים ולבדוק אם יש היענות. אם נראה שמרבית ההורים מוכנים לשמוע על זה, אז יכנסו את כולם וייתנו הסברים. גם אם זה יקרה, זה יהיה רק אחרי חופשת החנוכה".