ניצחון חלקי לתושבי הפרחים המתנגדים להקמת מכון הדיאליזה

יהודה גולן
2018-02-14 00:00:00
2018-02-14 00:00:00

שכני פרוייקט הדיור המוגן "פאלאס" הגישו עשרות התנגדויות, בטענה שמכון הדיאליזה המתוכנן יביא למצוקת חנייה באיזור • העיריה לא קיבלה את ההתנגדויות, אך הורתה לעזריאלי להמציא פיתרון אחר

נמשך מאבק תושבים בשכונת הפרחים בחברת "עזריאלי דיור מוגן" בנושא מקומות החנייה במתחם שהחברה מסיימת להקים בימים אלה בכניסה לעיר ("פאלאס"). השבוע שלחה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה את החברה "להכין שיעורי בית" ולהגיש לה פיתרון אחר למה שעלול להתגלות כמצוקת החנייה באיזור, אם וכאשר אכן תפתח קבוצת עזריאלי במתחם הדיור המוגן מכון דיאליזה ותשריין כפי שביקשה חניות נוספות חיצוניות על הכביש הראשי עבור המטופלים ועובדי המכון.

לפני מספר חודשים ביקשה החברה מהוועדה היתר להעתיק זכויות חניה בהיקף של 263 מטרים רבועים (שהם מעבר ל-15% המותרים להעתקה). בתוך הבקשה נכללו גם חמש חניות שהחברה ביקשה להזיז ממקומן בחניון התת קרקעי למפלס הכביש – כדי לשריין מקומות חנייה עבור מטופלי דיאליזה שיגיעו לטיפולים במכון שהחברה מתכוונת לפתוח במתחם הדיור המוגן.

הדיירים ברחובות הסמוכים (צאלון, כרכום ושיר השירים) התנגדו לכך בטענה כי גם כך מצוקת החנייה במקום חריפה ועם פתיחת הדיור המוגן היא תלך ותחריף. התושבים טענו כי לרחובות הצרים יגיעו עשרות מכוניות במהלך היום, משום שמכון דיאליזה יכול לעבוד "סביב השעון". לטענתם – הדבר יפגע קשות באיכות החיים שלהם.

בשבוע שעבר התכנסה הוועדה כדי לדון בנושא ולישיבתה הגיעו כעשרים דיירים. רועי פויכטוונגר, מראשי הדיירים שהוביל את המאבק, אמר כי למעלה ממאה התנגדויות של דיירים הוגשו לוועדה. לדבריו – לא רק דיירי הרחובות הסמוכים מהמעגל הראשון ייפגעו אלא גם דיירי רחובות נוספים יסבלו מבעיות חנייה ותחבורה קשות.

בתום דיון סוער, שנמשך מספר שעות ושבמהלכו הציגו נציגי עזריאלי ומחלקת ההנדסה של העירייה את הנתונים, החליטה הוועדה לקיים דיון נוסף. הוועדה נמנעה מלקבל באופן רשמי את התנגדויות הדיירים וכאמור הורתה לקבוצת עזריאלי להציע פיתרון אחר, שלא יחריף את מצוקת החנייה באיזור.

פויכטוונגר אמר בתום הדיון: "הגיע הזמן לומר למשפחת עזריאלי 'עד כאן'. קיבלתם מספיק עירוב שימושים במתחם. יהיה בו מינימרקט ויהיה בית קפה. המקום יהפוך ממש למרכז מסחרי. בתיכנון המקורי הבניין אמר היה להיות בן חמש קומות והיום הוא כבר עלה לתשע קומות. אי אפשר להעמיס עוד שימושים במקום כזה כשמסביבו רחובות צרים, חלקם רחובות הולנדיים, כשעומס התנועה יהיה גדול מאד כולל משאיות".

פויכטוונגר, שנכח בדיון בשלב הצגת ההתנגדויות, אמר כי "התרשמתי שחברי ועדת המשנה לתיכנון ובנייה הבינו שאכן נוצרה כאן בעיה ולכן אני מניח שזו הסיבה שהם שלחו את עזריאלי להכין תוכנית חלופית".

בכל זאת – מדובר במכון דיאליזה שזה דבר חיובי ונחוץ…

"אנחנו לא מטרפדים שום מכון דיאליזה. יש פתרון מאד פשוט לכך – עזריאלי זכו לאחרונה במגרש 21 ליד הקניון, שם ניתן בהחלט להקים את מכון הדיאליזה, מה גם שהוא צמוד לריכוז המרפאות וקופות החולים שנמצאות בקניון ולא בטבורה של שכונת מגורים שקטה".

מחברת "עזריאלי" נמסר בתגובה: "נציג את מסקנותינו בפני הוועדה העירונית לתיכנון ובנייה במועד שייקבע".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

המשך קריאה »