מודיעין: הכי חזקים בגישור

תוכן פרסומי
2036-12-06 03:07:00
2036-12-06 03:07:00

מה שהחל בהליך גישור בודד במודיעין הפך למרכז ארצי עם 16 סניפים, בהם מעניקים אנשי "מוסכם – מרכז המגשרים הארצי" לזוגות השוקלים גירושין מענה מקיף ומלא בדרך להליך שישרת את טובת כל המשפחה

עו"ד מאיה שפירא (צילום: פרטי)

הידעתם שמרכז הגישור הגדול בישראל, שמונה כיום כ-16 סניפים ברחבי הארץ, החל את דרכו ממש כאן במודיעין?

אם חשבתם פעם להתגרש וחיפשתם מגשר סביר להניח שנתקלתם ב"מוסכם – מרכז המגשרים הארצי". היום בעולם הגישור קשה מאד להתעלם מן המרכז המעניק כבר למעלה מחמש שנים שירותי גישור על כל היבטיו, ובעיקר בתחום הגירושין. מייסדת "מוסכם", המגשרת עו"ד מאיה שפירא, מספרת על הדרך מגישור אחד במודיעין ועד להקמת מרכז המגשרים הארצי, ועל גישור לגירושין בכלל.

"הגישור הינו חלק בלתי נפרד ממני. עזבתי עבודה מבטיחה כעו"ד בשביל לעסוק במה שאני אוהבת. תמיד הרגשתי שאני אדם של אנשים. גם כשעבדתי כעורכת דין, עמדו לנגד עיני אנשים ולא "תיקים". ההבנה שעדיף לצדדים להגיע להסכמות ולפתור את המחלוקות בדרכי שלום לא השתנתה מעולם. בתחום המשפחה הדבר משמעותי יותר, שכן מדובר בדיני נפשות של ממש. הבנתי שישנה דרך נכונה וטובה יותר לבני הזוג וילדיהם – פתרון שיהיה נכון להווה ובעיקר יבנה גשר לעתיד".

שפירא הינה עו"ד מזה כמעט עשרים שנה, ומגשרת ומרצה לגישור ב-12 השנים האחרונות. "על אף ניסיוני הרב, שנים לאחר לימודיי עוד חששתי להיכנס לתחום של גישור לגירושין בשל האחריות הכבדה בהליך כזה", היא מספרת. "בשלב מסוים קפצתי למים והתחלתי לגשר, אז הבנתי שזה המקצוע הנכון לי. הבנתי שאוכל לאפשר לבני זוג שנמצאים בצומת דרכים מאוד לא פשוט בחייהם, לנתב לדרך המתאימה להם, כלומר לראות האם באמת גירושין זה מה שנכון להם ובנוסף, אם יחליטו להתגרש אז לאפשר גירושין באווירה נעימה ומכבדת כשילדיהם תמיד במרכז כל החלטה. היום, ממרום ניסיוני, אוכל להעיד שזו בהחלט הדרך".

עוד מספרת שפירא על ההחלטה להקים את מרכז המגשרים הארצי: "ברגע שהבנתי שגישור לגירושין הוא הדרך הנכונה ביותר עבור זוגות, החלטתי להקים מרכז ארצי שייתן מענה כזה בכל חלקי הארץ. התחלנו מקומץ מגשרים שנרתמו למשימה, כולם מקצועיים ומנוסים מאוד, ובעיקר בעלי יכולת להבין את הצרכים של הצדדים ולהוביל אותם להסכם טוב והוגן. מאז הצטרפו למרכז מגשרים נוספים שנבחרו בקפידה. לא סתם אחוז ההצלחה בגישורי גירושין אצלנו עומד על מעל ל-90%".

החוק להסדר התדיינויות במשפחה

"לחוק מטרות רבות", מציינת שפירא. "המרכזית שבהן, בעיני, מלבד העומס הקיים בבתי המשפט ובתי הדין, היא לאפשר לבני הזוג "לרדת מהעץ" ולפתוח להם פתח להגיע להסדר בדרך אחרת שאינה ניהול הליך משפטי".

"אם בעבר, לפני החוק, בני הזוג נאלצו להגיש תביעת גירושין ולהיפגש לראשונה אצל שופט, כל אחד עם עורך דינו, הרי שהיום התביעה המוגשת היא בעצם "בקשה ליישוב הסכסוך". לפני הפגישה בביהמ"ש נפגשים בני הזוג ביחידת הסיוע עם עובד/ת סוציאלי/ת, כדי להבין את האלטרנטיבות להליך המשפטי. בפגישה זו, שנקראת פגישת מהו"ת (מידע, היכרות ותיאום), יבינו הצדדים את החלופות ויעדכנו האם הם רוצים לפנות להליך חלופי או להמשיך בהליך משפטי".

"ישנה טעות נפוצה בקרב זוגות המתקשרים אלינו", מסבירה שפירא. "הרבה חושבים כי הליך הגישור הוא הליך חובה. דבר זה אינו נכון, שכן הליך הגישור הוא הליך וולונטרי המבוסס על רצון הצדדים להשתתף אותו. אי אפשר להכריח להיות נוכח בהליך גישור. החובה היא להגיע לפגישה הראשונה של פגישת המהו"ת. טעות נפוצה נוספת היא כי ביחידת הסיוע מקיימים הליך גישור. זה אכן קורה לפעמים ובנסיבות מאוד מאוד מסוימות, אך ככלל יחידות הסיוע יפנו את בני הזוג לגישור חיצוני ויגידו להם "לחזור עם הסכם". לכן זוגות שבחרו מלכתחילה בגישור פנו פעמים רבות ישירות אלינו ולא הגיעו קודם ליחידת הסיוע".

האם בכל פנייה אליכם הזוג מופנה להליך גישור?

"שאלה מצוינת ובעלת חשיבות רבה מאוד. בשיחה הראשונה עם בני הזוג אנחנו ננסה להבין אם יש בשלות לפרידה, והאם ההחלטה להיפרד היא משותפת לשני בני הזוג. האם אחד רוצה יותר והשני אולי פחות, והאם יש סיכוי כלשהו לשלום בית. אם יש סיכוי להציל את הנישואין אנחנו נעשה כל שנוכל כדי לאפשר זאת. השיחה הראשונה מאוד חשובה, וגם אם זוג מתעקש להתחיל הליך נוודא בפגישה הראשונה את הנושא הזה. אם הייתי יכולה הייתי מראה את מכתבי התודה של זוגות שהחלו בהליך גישור ולאחר פגישה שלחנו אותם לטיפול זוגי שצלח. זה מאוד מרגש ומשמח לקבל מכתב כזה. זה אומר שאנחנו עושים משהו נכון".

ובמידה וירצו להתחיל בהליך המשפטי?

"אם אחרי השיחה נבין יחד כי בני הזוג רוצים להיפרד, נפנה אותם להליך גישור לגירושין למגשר או המגשרת הכי נכונים עבורם. החיבור למגשרים הוא מאוד חשוב, אולי אפילו החשוב ביותר. לאור ניסיוננו ממאות ואלפי תיקי גירושין, נוכחנו לדעת כי לכל זוג הרגישות המיוחדת שלו ויש מקום להתאמת המגשרים הספציפיים לכל מקרה. לכן השיחה הראשונה עימנו לפני התחלת ההליך חשובה מאוד. יש מקרים בעלי קונפליקט גבוה מאוד בהם אנו משתדלים לצרף להליך שני מגשרים, גבר ואישה, כדי לתת לזוג תחושה טובה יותר של ביטחון. ישנם זוגות שהליך הפרידה אינו בשל מספיק ונדרש מגשר "טיפולי" יותר ומכיל, ויש כאלו שמבקשים מגשר שיש לו התמחויות נוספות בחברות או כלכלה בשל מורכבות חלוקת הנכסים. חיבור למגשרת או למגשרת ויצירת האמון איתם יוביל להצלחת הגישור. הזוג חייב להרגיש שהגיע לחוף מבטחים".

הזכרת טיפול זוגי. האם המרכז עוסק אך ורק בגישור?

"ככלל כן, אנחנו מרכז מגשרים. עם זאת, לאור הצורך שהתעורר לאורך השנים צורף למרכז מערך תומך מלא של אנשי כלכלה, יועצים זוגיים, אקטוארים, שמאים, מתווכים, מעריכי שווי חברות, מאמנים אישיים, מדריכי הורים ומתאמים הוריים. הכל כדי לאפשר מתן מענה מלא לזוגות שמגיעים אלינו. אנחנו משקיעים הרבה זמן ומאמץ על מנת להתאים לכל זוג את הפתרון הנכון ביותר עבורו".

לסיכום, תוכלי לתת טיפ לזוגות המגיעים להתגרש?

"הטיפ המרכזי הוא להגיע עם מטרה משותפת שאף על פי שנפרדים כזוג, המשפחה נשארת ותמיד תהיו הורים לילדיכם. בנו בסיס באמצעות הליך נכון להמשך הורות טובה ומכבדת – זה מה שהכי נחוץ לילדים".

טלפון: 1-700-707-736

מייל: info@muskam.co.il

אתר: www.muskam.co.il

 

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות