מה חיוני לדעת לפני פתיחת רישיון עסק

סק שפועל בישראל ללא רישיון מסכן את בעליו בכתב אישום פלילי, קנסות כבדים וסגירת העסק לצמיתות. לכן, אתם חייבים להיוועץ בסיוע מקצועי והוגן של מומחים
צילום: freepik

במידה ואתם עומדים לפתוח עסק בישראל, ובפרט אם הוא עוסק בתחום הכנת והגשת אוכל לסועדים כמו מסעדות, בתי קפה וכיוצא בזה – אתם צריכים שיהיה ברשותכם רישיון עסק מזון מטעם המדינה.

מצד אחד, אנחנו חיים במדינה המעודדת כלכלה חופשית ופתיחת עסקים רבים ומגוונים ככל האפשר, עם כל האתגרים העומדים על הפרק; מצד שני קיימת חשיבות אדירה על כל הנושא של פיקוח העסק מבחינה בטיחותית, תברואתית וכל הנושאים החוקיים של מה מותר ומה אסור. חשוב לבדוק שהעסק שאתם עומדים להקים או שכבר התחלת להקים עומד בכל התנאים וההגבלות על מנת להשיג רישיון עסק מזון.

סיכון בהפעלת עסק ללא היתר

עסק שפועל בישראל ללא רישיון מסכן את בעליו בכתב אישום פלילי, קנסות כבדים וסגירת העסק לצמיתות. לכן, אתם חייבים להיוועץ בסיוע מקצועי והוגן של מומחים רישוי עסקים בישראל שידריכו אתכם בכל צעד לקראת פתיחת העסק החדש שלכם.

רישיון לעסק – למה הוא נצרך?

מדינת ישראל הינה כלכלה מפותחת ומשגשגת. זה מתאפשר אודות ליוזמות של אנשים כישרוניים רבים לצד רגולציה ובדיקת התקינות של כל בית עסק, על מנת לוודא כי הוא פועל כשורה, לא מסכן את הציבור ועובדיו וכן תורם לכלכלת המדינה. גם כאשר מתכוונים לטובה, בפתיחה של עסק וניהולו השוטף יכולים להתרחש כל מני תרחישי אימים – מסעדות ללא היתר ורישוי עלולות להוביל לכך שיהיו זיהומים ומפגעים תברואתיים בשל חוסר פיקוח כראוי, זיהום באוכל או חוסר תקינות של מערכות כיבוי אשר, מה שעלול להוביל צרות רבות אחרות. לשם כך, כל עסק שמתכוון לקום המדינה חייבת לבדוק שהוא בטוח ומאורגן בכלל ההיבטים, ובמיוחד זה רלוונטי לעסקים העוסקים בתחום האוכל והקולינריות.

עומדים בכל התקנות של משרד הרישוי

עסק עם רישיון זה אומר למעשה שהוא עומד בכל הכללים, החוקים, התנאים והסטנדרטים שמציבה המדינה מבחינת תברואה, בטיחות, חוקתיות במגוון היבטים ועוד.

מסעדות, בתי מלון וכל מקום בו מכינים ומגישים אוכל ללקוחות, צריך לעמוד בתנאים תברואתיים קפדניים למדי שמציבים להם משרד הבריאות והמשרד לרישוי עסקים. רישיון עסק מזון לא פשוט להשיג, לכן אתם חייבים צוות מומחים שיסייע לכם לעמוד בכל הדרישות והתקנות על מנת להשיג אותו בהקדם.

סוגים שונים לרישיונות בישראל

כל עסק בישראל מתמחה בעניינים אחרים – בילוי, בידור, פנאי, אוכל, מכירת מוצרים ועוד. זה אומר גם שמבחינת התקנות המחייבות את אותו עסק לעמוד בהם על מנת להשיג את הרישיון המיוחל שונות זו מזו בין עסק אחד למשנהו. אמנם, בכמה עניינים יש אחידות – לגבי התוקף של אותו רישיון המוענק למקום.

רישיון עסק מזון לצמיתות זה מה שכל בית עסק מייחל. הרישוי הזה מעניק לבית העסק אפשרות לפעול כשורה ללא הגבלת זמן, כל עוד משרד הרישוי לא ביטל אותו או שינה את מעמדו.

לעומת זאת, יכול להיות מוענק רישיון תקופתי, שנותן לבית העסק היתר לפעול עד מגבלת זמן של כשנה, שלוש שנים או חמש שנים מיום ההנפקה. בסיומה של אותה תקופת זמן חייב בעל המקום לחדש את הרישוי.

על מנת לעמוד בכל התקנות והחוקים ובכדי לא להסתבך עם החוק, אתם חייבים צוות מקצוענים שידע איך לסייע לכם להנפיק רישיון עסק מזון בצורה מלאה ומסודרת.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות