לבחור פסיכותרפיסטית – לבחור בריפוי וצמיחה

תוכן פרסומי
לחיות את מלוא הפוטנציאל שלנו זה לא סיסמא או סלוגן, זה תהליך שדורש מאיתנו ריכוז ורצון, השקעה והבנה כי יש בתוכנו מחסומים פנימיים
צילום: freepik

הדפוסים שלנו, אשר מוכתבים מהאמונות שלנו, שהגיעו שנולדו בתוכנו מהחוויות שעברנו, שרשרת שכזו שמכתיבה בעצם את חיינו. אם יש בתוכנו סבל, זה תמיד מגיח משם, ולכן כדי לטפל בסבל, יש לגשת לשם, במודעות, במחשבה תחילה, בכוונה טובה, ולהתחיל להתבונן, ללמוד, להבין ולשנות. עבודה עם פסיכותרפיסטית היא עבודת עומק, עבודה של מחקר והכרות שלנו עם עצמנו, בדרך לגרסה הטובה ביותר שלנו.

לחיות את מלוא הפוטנציאל שלנו זה לא סיסמא או סלוגן, זה תהליך שדורש מאיתנו ריכוז ורצון, השקעה והבנה כי יש בתוכנו מחסומים פנימיים, מערכות הגנה, שאפשר, רוב, בלעדיהן. ברגע שאנו מזהים, עובדים על ומשנים את קווי המחשבה השליליים העיקריים בתוכנו, ואפילו רק אחד מהם, הרי שכבר אנו זוכים להקלה משמעותית בסבל הפנימי שלנו, ותחושה של שחרור וחופש שממשיכה איתנו ליכולת לבצע בחירות שונות לגמרי ממה שהיינו עושים בעבר.

איך לבחור פסיכותרפיסטית?

בסופו של דבר, גם אם בחרתם לפי כל מיני קריטריונים טכניים, שכבודם במקומם מונח בהחלט, הרי שבעבודה עדינה וחשובה כגון העבודה עם פסיכותרפיסטית, יש צורך עליון של חיבור אנושי ואישי. אתם חייבים להרגיש בנוח עם האדם שלפניכם, והיא צריכה להרגיש בנוח איתכם.

החלק השני של המשפט לרוב קל יותר מהראשון, שכן מדובר באישה המוסמכת בעבודה זו, עם ניסיון, ידע, יכולות, ותרגול רב שנים, בעוד שאתם ניגשים, וזו אולי בפעם הראשונה, למפגש עם אדם שמטרתו לעזור לכם לבחון מה מתנהל בעומק העומקים שלכם.

לכן, כשאתם בוחרים בפסיכותרפיסטית שלכם, תבדקו את המחיר, תבדקו את נוחות הגישה במיקום שלה (האם היא בעיר אחרת, או אולי במרחק הליכה מהבית?), את הזמינות שלה בשעות ובימים, כל אלו חשובים עד מאוד, אבל מעל לכל, תיפגשו איתה, ותתנו לעצמכם יותר ממפגש אחד כדי לבדוק אם אתם מרגישים בנוח לפרום איתה את הקשרים שנוצרו בתוככם, את החידות שדורשות פתרון.

לא רק ריפוי, אלא צמיחה

יש שני אספקטים ראשיים עימם נפגשים בחדר הטיפולים של פסיכותרפיסטית. הראשון הוא ריפוי, והשני הוא צמיחה. שני אלו שזורים זה בזה, משפיעים זה על זה, ובמקומות רבים אחד הם. ובכל זאת, הגישה לכל אחד שונה מעט, וסדר העבודה הוא לרוב מן הראשון לשני.

אם יש בנו תחושה שאנו לא חיים את מלוא הפוטנציאל שלנו, ולא מגשימים את עצמנו, זה לרוב נובע מאחד משני כיוונים אפשריים – הראשון הינו אמונה פנימית שאנחנו לא מספיק טובים, ואז לא משנה מה נעשה וכמה נצליח במדדים חיצוניים של הצלחה, אנחנו נרגיש שעדיין אנחנו לא ממצים את עצמנו ולא מצליחים לשגשג.

השני הוא ככל הנראה נפוץ יותר, והוא התחושה כי יש בנו חרדות, פחדים, חששות, דאגות, ספקות ומעצורים פנימיים שונים שגורמים לנו לבחור, או להימנע מבחירות, אשר מובילות אותנו לתחושה שאנו פשוט עומדים במקום, או "טוחנים מים".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות