היזם ממודיעין שיעזור לתלמידי הפריפריה

רותי בוסידן
אחרי שהשתלב בתעשיית ההיי טק הישראלית נחשף ירון מוסט ממודיעין לפערים בין תלמידי המרכז והפריפריה, והשיק השבוע פלטפורמה דיגיטלית לשיעורים פרטיים במחירים נמוכים מהממוצע
צילום: פרטי

את הדור הצעיר בעולם ההיי טק הישראלי כבר הגדירו מזמן כאנוכיים שתלוש המשכורת המנופח הוא הדבר היחידי שמעניין אותם, אבל הנה מגיע צעיר ממודיעין ומוכיח שאפשר גם אחרת.

מדובר על ירון מוסט, בן 22 ששירת בצה"ל ביחידת עוקץ היוקרתית, ולאחר שהחל לעבוד בחברת סטראט אפ בחר להקים מיזם חינוכי מסקרן, במטרה להנגיש חינוך פרטי משלים ואיכותי לכלל התלמידים. באמצעות המיזם מבקש כעת מוסט לסייע לצמצום הפערים החברתיים, בין היתר בעזרת תמחור הוגן, כוח אדם מקצועי ופלטפורמה חדשנית המבוססת על למידה אינטראקטיבית מרחוק.

השבוע סיפר מוסט על KIP ((knowledge is power: "אחרי השחרור התחלתי לעבוד בחברת סטארט אפ ונחשפתי לעולם העבודה, עזבתי והתחלתי ללמוד לפסיכומטרי והעברתי שיעורים פרטיים. אחרי שבועיים נחשפתי למחקר שמדבר על ההבדלים בין הפריפריה למרכז, כאשר התקצוב הוא שווה אבל ההבדלים נוטים לכיוון המרכז בגלל ההבדל בנגישות לשיעורים פרטיים. זה פחות מוכר בערי הפריפריה, וזה משפיע על כמה יחידות ילמד הילד ובמה יעבוד בעתיד".

מוסט מספר כי נחשף למספר כשלי שוק שתורמים לעבודה כי שיעורים הפרטיים פחות נגישים לתלמידים בפריפריה, ביניהם העלות הגבוהה, הזמינות והנוחות. "החלטתי לגשת ישירות לרעיון הזה", הוא מספר, "וליצור מוצר שיטפל בכל הבעיות האלה ביחד, ויספק נוחות, זמינות, אפשרות לתאם את השיעורים בנוחות ומחירים נמוכים מהממוצע. גייסתי קבוצת חברים מהעיר שתעזור לי לפתור את זה והקמתי את KIP ".

איך זה יעבוד?

"בעצם המטרה המרכזית היא ליצור מערכת שמשרתת את התלמיד בכל התהליך, מהשלב שהוא מחפש מורה לאורך כל הדרך, וכשמשהו משתבש דואגת להכל. המכשול הראשון שמונע ממורים פרטיים איכותיים להשתלב במערכת הוא המרחק הפיזי. בקורונה הבנו את היתרונות של הזום  ונחשפנו להתחלה של הפתרון. הקדשנו חצי שנה לאיך מלמדים בצורה איכותית דרך הזום. בנינו קורס הכשרה למורים פרטיים ללימודים אונליין. הקורס מתרכז בסטודנטים מצטיינים מכל הארץ, שיש להם יכולות מתמטיות גבוהות ויחסי אנוש טובים, ואנחנו מכשירים אותם לעבוד בזום תוך שילוב של אמצעים דינמיים במערך הלימוד".

השבוע החלו מוסט וצוותו בפיילוט לשירות החדש, בו הם מציעים שיעורי ניסיון בחינם לתלמידי העיר בחטיבות הביניים והתיכונים. "עד עכשיו אנחנו במספרים קטנים של תלמידים, אבל אף אחד מהם לא הלך אחורה. כולם ממשיכים בשמחה גדולה. הכנו תלמידים מכיתות קטנות עם הפרעות קשב וכולם בוחרים להמשיך איתנו", סיפר. "אנחנו מאוד גאים במוצר שלנו ופותחים את עצמנו לציבור הרחב. אנחנו רוצים לשנות את הדעה על לימוד דיגיטלי. המורים שלנו הם סטודנטים מצטיינים למדעי המחשב, הנדסת חשמל, וכולי, וכרגע כולם תושבי העיר. תלמיד מנתיבות יוכל ללמוד עם מורה מהטכניון ותלמיד מאילת יכול ללמוד עם מורה מתל אביב. אנחנו המתווכים בין המורים לתלמידים ומנסים לספק כמה שיותר שירות לשניהם. המטרה הסופית היא לנסות ולבטל את ההפרדה בין תלמידי המרכז לתלמידי הפריפריה בכל מה שקשור למורים פרטיים. מי שבעל מחשב יכול לגשת לשירות שלנו".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות