לאחר תהליך ארוך בן שנה הוסמך בשבוע שעבר בית הספר היסודי מעוז המכבים כ"בית ספר ירוק" – מונח שמשמעותו מוסד חינוכי המקיים חינוך סביבתי משמעותי לאורח חיים מקיים. את תהליך הפיכת בתי הספר לירוקים מקדמים המשרד להגנת הסביבה ומשרד החינוך.
תהליך ההסמכה הרשמי של מעוז המכבים, המנוהל בידי יהל לוטן, החל כאמור כבר לפני כשנה, בשיתוף עם היחידה הסביבתית של אגף שפ"ע. בית הספר מעודד בשנים האחרונות ניהול שגרת חיים המקדמת בריאות באופן קבוע בחיי היומיום. בבית הספר מאמצים את גישת "נוף ילדות" כערך ייחודי ומכונן, לפיה בתקופת הילדות מעצב הילד את דמותו. "מעוז המכבים" חרט על דגלו את נושא הקיימות וצמצום טביעת הרגל האקולוגית, ופועלים ליצירת תחושת מחוייבות אצל התלמידים לשמירה על הסביבה למען הדורות הבאים.
אותו חינוך סביבתי מתקיים במעוז המכבים לאורך כל השנה באמצעות פעילויות רבות וימי שיא. בין שלל הפעילויות שנעשות בבית הספר ניתן למנות את הקמת גן שבעת המינים ואימוץ גבעת הברושים, כאשר תלמידי מעוז המכבים התחייבו לשמור על המקום, לטפח אותו וללמוד עליו במטרה להטמיע אותו כאתר מוגן כחלק מהטבע העירוני בעיר מודיעין מכבים רעות. בנוסף ללימודים על תזונה ובריאות, ספורט וצרכנות נבונה, ברחבי בית הספר קיימים מרחבים ירוקים כמו מרחב מיון פסולת, מרחב אמנות המיחזור ומרחב "המייקרים", בו נעשה שימוש חוזר בקרטונים.
כמו כן, בית הספר מקיים אורח חיים מקיים, שבא לידי ביטוי בחסכון בנייר, בצריכת מים ובצריכת חשמל, ופועלת ועדת מדע, טבע וסביבה, אשר מקיימת מספר פעילויות לאורך השנה במטרה להרחיב את המודעות לנושא וליצור לתלמידים חוויות חיוביות סביב נושאים סביבתיים. גם מורי בית הספר עברו השתלמויות בנושא חינוך לקיימות, במטרה להעביר תכנים רלוונטיים לתלמידים. בעירייה סיפרו כי היחידה הסביבתית שבאגף שפ"ע תמשיך לפעול בכדי שבתי ספר וגנים נוספים בעיר יהפכו לירוקים, כחלק מהמאמץ להטמעת עקרונות הקיימות בקרב קהילת תושבי העיר. באגף שפ"ע מאמינים כי מוסדות החינוך מהווים עוגן מרכזי של החינוך הסביבתי, שמשמעו הקניית הרגלים לאורח חיים מקיים.
המנהלת יהל לוטן: "ההסמכה הרשמית שקיבלנו מטעם המשרד להגנת הסביבה מהווה גושפנקא לעבודה הרבה שעשינו בתחום אורח החיים הבריא והמקיים בשנים האחרונות. נמשיך למלא את מחויבותו לנושא, ואנו מתחייבים כי מכאן נצעד לשלב הבא, שהוא הסמכת בית הספר כ'ירוק מתמיד'".
ורד גל בחרי, מחזיקת תיק איכות הסביבה במועצה: "התהליך הסטנדרטי בכל הסמכה הוא שקודם מגדירים את הדרישות להסמכה ורק אז בתי הספר נדרשים להתחיל לבצע פעולות העונות עליהן. במקרה הזה התהליך היה הפוך: מנהלת בית הספר והצוות החינוכי בנו תכניות לימוד ופעילויות שונות להעברת המסרים לחיבור ושמירה על הטבע ולאורח חיים מקיים, ורק אז גילו כי הדרישות להסמכה דומות. כמובן שמנקודה זו ועד לוועדה לקבלת ההסמכה הדרך הייתה טבעית".
בתמונה פעילות ירוקה במעוז המכבים. עכשיו זה רשמי (צילום דובר העיריה)