עובר ושב

יהודה גולן
2014-12-10 00:00:00
2014-12-10 00:00:00

רבים מתושבי מודיעין שממתינים בתחנות העירוניות שבשכונות רואים לא פעם אוטובוסים חולפים על פניהם ולא עוצרים. הסיבה לכך היא שמדובר בקווים בינעירוניים שנכנסים למודיעין ומסיבות היסטוריות נאסר עליהם לעצור ולאסוף נוסעים בתחנות העירוניות.

הדבר עורר התמרמרות בקרב תושבים רבים שלא פעם ממתינים דקות ארוכות לקו העירוני שיגיע לתחנה. תושבי העיר פנו ל"מודיעין News", ביקשו לעורר את הנושא והציעו למשרד התחבורה: אנא הורו לנהגים בקוים הבינעירוניים שיאספו נוסעים בתחנות העירוניות.

 השבוע נפתרה הבעיה כאשר משרד התחבורה הורה, לאחר פניה של העירייה, לנהגי חברות התחבורה הבינעירוניות לעצור גם בתחנות בתוך העיר.

מהעירייה נמסר כך: "משרד התחבורה הגביל מאז ומתמיד נסיעה בקווים בין עירוניים לצורך נסיעה עירונית בכדי למנוע עומס על הקווים הבינעירוניים. במודיעין מכבים רעות קיבלו בזמנו חברות מרגלית וקונקס אישור מיוחד לאפשר לנוסעים להשתמש בקווים הבין עירוניים גם לנסיעות עירוניות זאת בשל הכמות המצומצמת של קווים שסיפקו החברות. כאשר זכתה חברת קווים במכרז החדש תגבר משרד התחבורה את הקווים העירוניים בצורה משמעותית. עם תוספת הקווים ירד הצורך באישור של משרד התחבורה המותיר להסיע נוסעים בתחבורה הבינעירונית לצורך נסיעה עירונית דבר שנאסר ברישוי. חלק מנהגי האוטובוסים עבדו גם בחברות הקודמות ועל כן המשיכו להעלות נוסעים שנזקקו לנסיעה עירונית בקווים הבין עירוניים מכוח ההרגל. בעקבות כך קיבלה החברה קנסות ממשרד התחבורה ועל כן הפסיקה לאפשר לנוסעים להשתמש שלא כצורך בקווי התחבורה הבין עירונית.

"לאחרונה, בעקבות פניות של תושבים ובדיקה של העומס בקווים הבין עירוניים, פנה מנהל אגף השירות של העירייה למשרד התחבורה בבקשה לאפשר לחברה ולתושבים להשתמש בקווים הבין עירוניים גם לנסיעות עירוניות. משרד התחבורה נענה בחיוב לבקשה והחל מ-1 בינואר 2015 יחזרו האוטובוסים לפעול כפי שפעלו בעבר ויאפשרו לציבור הנוסעים להשתמש בתחבורה הבין עירונית גם לנסיעות עירוניות".

(צילום ארכיון)

כתבות נוספות

מחלץ השבויים מאנטבה נפטר

בסוף השבוע הובא למנוחות תא"ל במיל' דני ארדיטי, שהשתתף במבצע יונתן לצדו של יוני נתניהו והיה לאחר מכן ראש המל"ל

ממשיכים להסתבך

עם שתי נקודות בלבד בחמשת המחזורים האחרונים, עירוני מודיעין רחוקה כעת רק שלוש נקודות מהמקום המוביל לירידת ליגה, לאחר עונה אחת בלבד בלאומית

מעצר ברמזור

לוחם מג"ב תושב העיר הבחין ברכב עם חלון שבור ועצר את הנהג, שוהה בלתי חוקי פלסטיני

לראות גם אותם

עדי טל כהן ממודיעין, שאיבדה את בן זוגה החייל בגיל 20, פעילה בעמותת "הותיר אחריו חברה" ומספרת על מעגל השכול הפחות מדובר

ממשיכים להסתבך

עם שתי נקודות בלבד בחמשת המחזורים האחרונים, עירוני מודיעין רחוקה כעת רק שלוש נקודות מהמקום המוביל לירידת ליגה, לאחר עונה אחת בלבד בלאומית

המשך קריאה »

לראות גם אותם

עדי טל כהן ממודיעין, שאיבדה את בן זוגה החייל בגיל 20, פעילה בעמותת "הותיר אחריו חברה" ומספרת על מעגל השכול הפחות מדובר

המשך קריאה »