מחזירים אותם הביתה

רותי בוסידן
כבר ביום הראשון למלחמה השאירו אלפי אנשי מילואים את הרכבים בצדי הדרכים, ואליהם התווספו לאחר מכן גם המשפחות המפונות שהותירו את הרכב בבית. מיזם התנדבותי שיזמה הלל בוחבוט ממודיעין נודד כעת בין כל קצוות הארץ ומחזיר כל רכב לבית הבעלים
צילום: פרטי

מלחמת "חרבות ברזל" יצרה מצבים חדשים וסיטואציות שלא הכרנו בעבר, שאחד מהם הוא הצורך להחזיר רכבים שהושארו בשטח (על ידי מילואימניקים או משפחות שנטשו את ביתן) לבתי הבעלים.

מי שעומדת בראש מיזם התנדבותי שכזה, הפועל כבר מימיה הראשונים של הלחימה, היא הלל בוחבוט, בת 27 ממודיעין הלומדת באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. בוחבוט, יחד עם חבריה חגי הר שושנים וטל זרחיה, משנעים בימים אלו רכבים מכל קצוות הארץ בחזרה לבתי בעליהם, ממטולה ועד הנגב.

"זה התחיל פחות משבוע אחרי שהתחילה המלחמה", סיפרה השבוע בוחבוט למודיעין NEWS. "ראינו המון רכבים בצידי הדרך וסביב בסיסים, והבנו שיש פה צורך. נוצר מצב שביום שבת ההוא המון חיילים הגיעו עם הרכבים לבסיסים, ומאז היו הרכבים תקועים שם בחנייה. יש לנו סיפור על חייל שהרכב שלו היה בצפון והוא נמצא בעזה. רוב הרכבים נותרו רחוקים מהבית".

איך נראתה ההתחלה?

"יצרנו טופס שבו כל מי שהיה זקוק לפינוי רכב מילא את הפרטים שלו. בהתחלה היו המון פניות, זה כל פעם צובר תאוצה מחדש ומתפרסם מפה לאוזן. יש המון מתנדבים ופינינו לא מעט רכבים. כרגע יש קצת האטה, ואנחנו רוצים לפרסם את זה לחיילים ולמשפחות מפונות ולכל מי שצריך את העזרה".

עד היום הם שינעו כבר למעלה מ-120 רכבים, בעזרת מאות מתנדבים. "לקחו בזה חלק המון מתנדבים מכל מיני מקומות בארץ. קיבלנו תגובות נחמדות ממתנדבים שמספרים שבזכות ההתנדבות הם הכירו אנשים נחמדים מכל רחבי המדינה", מספרת בוחבוט.

מה התהליך שנדרש כדי לפנות רכב?

"בעל הרכב פונה אלינו באמצעות הטופס שיצרנו, אנחנו יוצרים איתו קשר ומקבלים את כל הפרטים שאנחנו צריכים. בשלב הראשון אנחנו אוספים את המפתחות של הרכב. לרוב יוצאים שני מתנדבים לאסוף את המפתחות ואחר כך את הרכב. בנסיעה בחזרה אחד נוהג על הרכב שצריך להחזיר והשני על הרכב שהם באו איתו. קיבלנו כמה תרומות שהחזרנו באמצעותן החזרי דלק למתנדבים על הנסיעות שהם עשו עם הרכבים שלהם. קיבלנו גם תרומה של בוסטרים, מכשירים שמניעים את הרכב, כי הרבה רכבים לא מניעים אחרי שבועיים-שלושה שעמדו בלי לפעול".

ואיך בוחרים את המתנדבים?

"הכנסנו את כל מי שאנחנו מכירים, וכל אחד מהם יכול להכניס אנשים שהוא מכיר, כך שתמיד המתנדבים הם אמינים ומגיעים מהיכרות אישית. יש לנו עכשיו מאגר של 400 מתנדבים, ביניהם מאה שעשו יותר מנסיעה אחת. היו לנו גם נסיעות מקריית שמונה עד באר שבע".

אילו תגובות אתם מקבלים?

"כל המשפחות שקיבלו את הרכבים שלהן בחזרה מאוד התרגשו ושמחו. בתור מי שמרכזת את זה, אני רואה את הנכונות וההתגייסות של כל המתנדבים. מהרגע שאני מפרסמת הודעה שצריך נסיעה, בתוך דקות ספורות כולם מתנדבים, לא משנה מה המרחק. רוב המקרים הם של אנשי מילואים שנקראו להגיע באותה שבת לבסיס, ומאז הם נעו למקום אחר לגמרי והרכב פשוט נשאר עומד באותו מקום, והמשפחה צריכה אותו. יצא לנו גם לעשות הקפצה לחייל שרצה שנביא לו את הרכב למקום שהוא נמצא בו. היה יום אחד שקיבלנו 30 פניות. כל פנייה צריכה להיות מסודרת, אנחנו צריכים את כל הפרטים שלא יהיו פשלות. צריך את הקוד לרכב ואת המיקום המדויק שבו הרכב נמצא. צריך לוודא הרבה דברים לפני שיוצאים לדרך".

כאמור, בוחבוט וחבריה למיזם מסייעים גם למשפחות המפונים מיישובי העוטף, כמו גם אלו שהתפנו מגבול הצפון. "פנו אלינו גם משפחות מפונות שהרכבים שלהם נשארו בבית והם פונו למקום אחר. יש פנייה ממישהי שפונתה מביתה ונמצאת כרגע באזור ים המלח, והבת שלה נמצאת באזור הכנרת. היא רוצה להגיע לבת שלה, אבל מאוד חוששת לעשות את כל הדרך לבד ורוצה שמישהו ינהג ברכב שלה. היו גם משפחות שפונו למרכז מהצפון והרכב נשאר בבית, והם היו צריכים הקפצה של הרכב לכיוון המרכז".

צריכים עזרה להחזיר את הרכב הביתה? לחצו כאן.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות