"מודיעין הייתה אהבתך השנייה"

ערן קמינסקי
מאות מתושבי מודיעין ליוו ביום שישי את ראש העירייה השני של מודיעין, משה ספקטור, בדרכו האחרונה. מנכ"ל העירייה ספד: "היושר האישי שלך והגינותך היו לאות ומופת". אלעד שמעונוביץ הוסיף: "מנהיג שהולך בדרכו גם כשהיא לא פופולרית"
צילום: מודיעין NEWS

מאות מתושבי מודיעין, חברים ובני משפחה, כמו גם נציגי העירייה, ליוו ביום שישי למנוחות את משה ספקטור, ראש העירייה הראשון של העיר המאוחדת, שהלך לעולמו בגיל 90.

הרב לאו, תושב מודיעין המכהן כרב הראשי לישראל, ספד לספקטור: "משה היה איש עשייה אמיתי, ציוני שהתגאה בשורשיו. מתחת לחספוס החיצוני היה לב גדול".

בנו של ספקטור, שי, נשא אף הוא דברים ואמר: "תמיד אזכור איש חזק, חד. איש ענק. היית חד מחשבה עם יכולת ניתוח מהירה והבנה איפה את נמצא בכל שניה. היית אדם שנכנס לקבוצת אנשים ומיד קולט מה תפקידך שם, ומיד הבינו מי זה משה. לקחת את הבעיות של האנשים ללב ודרשת למצוא פתרון מיד, בלי לחכות".

בשם עיריית מודיעין נשא דברים שלמה פסי, מ"מ ראש העירייה, במקומו של חיים ביבס ששהה בחו"ל. פסי אמר: "משה פעל ליצירת קהילה עירונית, ובנה את התשתית ליחסים בריאים בין העיר מודיעין לרובע מכבים-רעות".

עוד נשא דברים מנכ"ל העירייה, יורם כרמון, שעבד עם ספקטור ואף היה חברו: "קשה לי הפרידה ממך, קשה לי לדבר עליך בלשון עבר. ספקטור ואני זה סיפור אהבה ממבט ראשון, עוד מכנס תושבים בשנת 1991. היית לי כאב וכאח. היושר האישי שלך והגינותך היו לאות ומופת. ניקיון כפיך ושמירתך על כספי הציבור היו ערך ראשון במעלה בעינייך. זכורה לי נסיעתך במשלחת ראשי רשויות לסין. החלטת שהעלות כבדה על מכבים-רעות, והחלטת לממן באופן אישי את עלות הנסיעה. הייתה לך תדמית קשוחה, אבל האמת שהייתה זו מסיכה בה ניסית להסתיר את טוב ליבך ונכונותך לסייע לכל פונה".

עוד הוסיף כרמון: "העיר הייתה אהבתך השנייה, אחרי אהבתך יוצאת הדופן לאשתך ולילדים. בכל תקופת כהונתך במועצה היה החינוך בראש סדר העדיפויות שלך. הייתה לי הזכות לשרת את הציבור בניהולך במשך 12 שנים".

"מנהיג שהולך בדרכו"

ביום חמישי, עם היוודע הבשורה על מותו של ספקטור, ספד לו חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין, וכתב כי "רק בחג פורים האחרון ביקרתי את משה. שוחחנו על העיר, צחקנו והעלינו זיכרונות, והבטחתי לו שאגיע לחגוג איתו את יום הולדתו. לצערי הוא לא זכה לכך. החברות בין משה לביני הייתה חברות עמוקה שהתחילה כאשר משה היה ראש העיר ואני חבר מועצה, ובהמשך סגנו וממלא מקומו בהתנדבות ונמשכה מאז. משה היה ראש מועצת מכבים-רעות במשך עשר שנים, ולאחריהן היה ראש העיר במשך חמש שנים נוספות. במהלך שנים אלה הניח ספקטור את היסודות היציבים לעיר בה אנו גרים ואוהבים, עיר עם מערכת חינוך מצליחה ומובילה, חברה וקהילה תומכת ומעורבת, עיר פלורליסטית עם איכות חיים מהטובות בישראל. אוהב ומעריך אותך מאוד. יהי זכרך ברוך".

גם המשנה לראש העירייה, אלעד שמעונוביץ, כתב: "ספקטור הוא ראש המועצה המיתולוגי של מכבים-רעות וראש העיר השני של מודיעין. את האיחוד בין שני היישובים בשנת 2003 הוא היחידי שיכל להוביל ולהוציא אותו לפועל. הוא בנה מנגנון עירוני מאוחד ומקצועי, פיתח את העיר והניח תשתיות חשובות להמשך צמיחתה. נפגשנו בפעם האחרונה בחג הפורים האחרון, באירוע של עזריאלי פאלאס. כאשר מנחה האירוע הציג אותי כמשנה לראש העירייה, ישר צעק ספקטור, חד כמו תמיד, 'והוא גם חבר שלי'. ספקטור היה מלח הארץ, איש ערכי וישר. מנהיג שהולך בדרכו גם כשהיא לא פופולרית. מעולם לא היה אצלו אחד בפה ואחד בלב. תמיד הכל על השולחן. תודה לך, משה, על כל מה שעשית עבור העיר שלנו. תודה על החברות והדוגמה האישית. לנצח תהיה לך מניית זהב בהקמתה של אחת הערים הטובות בישראל".

חבר מועצה נוסף שספד לספקטור היה שחר מי און, שכתב: "איזו אבדה. משה ספקטור ז"ל. אני כותב ולא מאמין. כמה אהבתי אותו. אדם מיוחד, רגיש, חם ואוהב. בשבילי היה שותף, אך בעיקר דמות אב וחבר. הכרתי אותו לראשונה לפני 20 שנה, בחוג בית לפני הבחירות הראשונות שלו. הייתי יו"ר אקי"ם אז, בן 27. פניתי אליו לעניין הקמת בית אקים, בית לילדי החינוך המיוחד, ולא אשכח לעולם את מה שאמר לי: 'אני הופך להיות חייל שלך ומתגייס לכל דבר שצריך, החל מרגע זה, למען פועלך למען ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים'. וכך היה. לאורך כל הדרך הוא, בדרכו המיוחדת, פתח כל דלת אפשרית וחיבר את כולם לעשייה אחת. הגשמנו חלום ופתחנו את בית אקי"ם, פתחנו לראשונה קייטנות של ילדי החינוך המיוחד, הפעלנו את תנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" ועוד. לא היה אירוע שהוא לא נכח בו. מחובר לשטח, אהבת אדם, רגיש כל כך לצרכים קהילתיים וחברתיים,  ומעולם לא סרב לאף יוזמה סביב אוכלוסייה בעלת מוגבלות. הייתה לו דרך מאוד מיוחדת, שהיא שלו. מין דור כזה שהולך ונעלם. ביום הפרישה הענקתי לו עבודת פסיפס, פרי יצירתו של ילד עם מגבלה שכלית-התפתחותית. הוא קרא לי לביתו והראה לי שתלה את התמונה בסלון. הוא אמר לי: 'זו התמונה הכי חשובה לי בחיים'. האמנתי לו. זה האיש".

 

בנה את העיר

משה ספקטור נולד ב-1933 בפתח תקווה, דור חמישי בארץ. לאחר שחרור מצה"ל הצטרף לקואופרטיב דן, שם התקדם במהירות. תחילה מונה לראש אגף התנועה והתיירות, לאחר מכן כיהן כיו"ר אגף כספים ובגיל 45 נבחר לעמוד בראש הקואופרטיב. בשנת 1991, בגיל 52, פרש לגמלאות ועבר עם משפחתו ליישוב מכבים הצעיר.

שנתיים מאוחר יותר נבחר ספקטור ליו"ר ועד התושבים, ובבחירות באותה שנה זכה ב-57% מקולות הבוחרים ונבחר לראש המועצה הטרייה מכבים-רעות. חמש שנים מאוחר יותר נבחר שוב לכהן בתפקיד, ברוב של 77% מהקולות, ובשנת 1993 התמודד בבחירות לראשות עיריית מודיעין, שאוחדה עם מכבים-רעות.

את המרוץ לתפקיד החל ספקטור רק כחודש לפני הבחירות, ובתום הסיבוב הראשון זכה ב-33% מהקולות. בסיבוב השני ניצח ספקטור את אמנון מרחב, כיום מנכ"ל משרד הכלכלה, והרכיב את הקואליציה שלו, בה כיהן חיים ביבס כסגנו.

במהלך חמש שנות כהונתו, עד לבחירות 2008 בהן לא התמודד, היה ספקטור חתום על שלבים רבים ומשמעותיים בהתפתחות העיר. בין היתר, החלה בתקופת כהונתו הקמת אזור התעשייה הראשון של העיר, הקמת קניון מודיעין והיכל התרבות, בניית תחנת הרכבת הראשונה וקידום סלילת כביש 431.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות