לאחר הזימון לשימוע: היועמ"שית נגד בן גביר

כתבי מודיעין News
היועצת המשפטית לממשלה כתבה לשר לביטחון לאומי כי אין בסמכותו לזמן לשימוע את מפכ"ל המשטרה
צילום: תומר יעקבסון, ויקיפדיה

יממה לאחר שהשר לביטחון פנים הודיע על זימונו של מפכ"ל המשטרה לשימוע לפני פיטורים, הודיעה הבוקר (שלישי) היועצת המשפטית לממשה כי זימון זה אינו חוקי, וכי הוא אינו בסמכותו של השר.

במכתב ששיגרה לשר בן גביר התייחסה בהרב מיארה לעובדה כי הזימון ששלח למפכ"ל קובי שבתאי סמוך לפנייתו של האחרון אליה, אז דיווח לה כי השר עוקף את סמכויותיו. "סמיכות הזמנים מעוררת חשש כבד, כי במסווה של טענות עקרוניות אתה מבקש 'להענישו'", כתבה.

עוד טענה היועמ"שית כי כי קיים חשש שבן גביר מבקש להעביר כך מסר לצמרת המשטרה של "למען יראו ויראו", והוסיפה כי יש להסביר את שיקוליו של השר תוך "הנחת תשתית עובדתית מספקת המצדיקה את הצעד החריג".

כזכור, בן גביר עצמו הוא זה שהאריך את כהונת המפכ"ל רק לפני מספר חודשיים, והוא צפוי ממילא לסיים את תפקידו בעוד פחות מחודשיים. עוד הוסיפה בהרב מיארה כי במכתב הזימון לשימוע שנשלח למפכ"ל לא מוצגת התשתית העובדתית לצעד החריג, וכי "זהו פגם משמעותי בפני עצמו והוא מעצים את החשש לפיו שיקולים זרים הנחו אותך".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

העולם רוצה כטב"ם ממודיעין

חברת אירונאוטיקס מהפארק הטכנולוגי בעיר הודיעה לאחרונה כי זכתה בחוזים לאספקת הכטב"ם Orbiter 4 בהיקף של 50 מיליון דולר

קצביה דור 2.0

טום חן וניר אריאל השיקו לאחרונה מעדניית בוטיק בשכונת מורשת, ומסבירים מה ההבדל בין האיטליז של פעם לקצביה של היום

אובדן הממלכתיות

לראות את אווירת השוק ששררה בין כתלי בית המשפט העליון השבוע היה לא פחות מחילול קודש

הקיץ חזר לעיר

העירייה פרסמה את תוכנית האירועים ל"קיץ מודיעיני", שיכלול הופעות, מתחם פעילות לנוער, הקרנות סרטים, אירועי ספורט, קמפינג משפחות ועוד

קצביה דור 2.0

טום חן וניר אריאל השיקו לאחרונה מעדניית בוטיק בשכונת מורשת, ומסבירים מה ההבדל בין האיטליז של פעם לקצביה של היום

המשך קריאה »

הקיץ חזר לעיר

העירייה פרסמה את תוכנית האירועים ל"קיץ מודיעיני", שיכלול הופעות, מתחם פעילות לנוער, הקרנות סרטים, אירועי ספורט, קמפינג משפחות ועוד

המשך קריאה »