בסיקורם את צה"ל וחייליו מעדיפים בדרך כלל כלי התקשורת לתת מקום לטייסים ולחובלים, לאנשי הסייבר והיחידות המיוחדות. עם כל הכבוד לתהילה שלהם, יש גם מי שעושים עבודה הרבה פחות זוהרת, אבל לא פחות חשובה.
אחת מהם היא רב"ט ענהאל עזיז בת ה-19 ממודיעין, מש"קית הוראה והדרכה, שאחראית על חיילים עולים חדשים, אותם היא מלמדת לא רק איך להיות חיילים, אלא גם עברית מ-א' עד ת'.
לצה"ל התגייסה עזיז רק באוגוסט האחרון, אחרי שסיימה את לימודיה באולפנה במודיעין. אחרי הטירונות, בת שלושת החודשים, היא סיימה קורס בן שלושה חודשים נוספים, ובימים אלו היא חותמת את המחזור הראשון בו הדריכה כמפקדת צוות במחו"ה אלון, בסיס חיל החינוך והנוער ששם לעצמו כמטרה לשלב אוכלוסיות ייחודיות בצה"ל ובחברה הישראלית.
"אני מפקדת עברית בפלוגת הראל", סיפרה השבוע עזיז למודיעין NEWS, "מדובר בבנים עם רמת עברית הכי נמוכה, שעוברים טירונות 02 ואז קורס עברית".
מה התפקיד שלך כולל?
"התפקיד שלנו הוא קודם כל ללמד אותם את כל תכני הטירונות – נשק, מטווחים, הערכים של צה"ל, עזרה ראשונה וכולי. אחר כך עוברים לקורס עברית, שבו הם לומדים לדבר ולקרוא ולהבין את השפה. מלמדים אותם גם את התרבות העברית – ציונות, מלחמות, שירים – כדי שיתחברו לתרבות פה".
ענהאל מגיעה מבית דתי ולמדה כאמור באולפנת אורות במודיעין, שבה לא מובן מאליו כי הבוגרות יתגייסו לצה"ל ולא לשירות לאומי. "אני גאה בזה שהתגייסתי. אנחנו משפחה שעלתה מלונדון ואני הראשונה מכל המשפחה שלי שהתגייסה לצבא. ראיתי בזה חשיבות רבה והמשפחה שלי גאה ושמחה. האולפנה מאוד תומכים בשירות לאומי ופחות בצבא, אבל אני רציתי מאוד להתגייס לצבא כי חשבתי שאלה שנתיים שבהן נותנים הרבה למדינה, ורציתי להיות במקום שבו אוכל לתת הכי הרבה מעצמי".
על החיילים אותם היא מדריכה סיפרה: "אתה נמצא נמצאים עם חיילים שעזבו את כל החיים שלהם כדי להתגייס. זה מטורף כמות הציונות שיש להם. יש גם כאלה שהגיעו בטעות, אז צריך לעבוד איתם ולהבין איתם למה הם בצבא ולהנחיל גם ציונות. הרבה מהחיילים בקורס הם חיילים בודדים שהגיעו בלי משפחה. לחלק מהם יש קשיים רגשיים או כלכליים, ולכן אנחנו עובדים צמוד עם המש"קית ת"ש שלנו. אנחנו הולכים לבתים שלהם ומוודאים שהכל בסדר, רואים במה אפשר לעזור. אנחנו רוצים שיהיה להם טוב בישראל, כדי שיוכלו להישאר בצבא ויוכלו לתרום למדינה".
עוד הוסיפה על הפקודים שלה כי "בין החיילים ישנם כאלה שעזבו את הכל באמצע והגיעו לישראל כדי להתגייס, יש כאלה שהיו באמצע תואר ועלו לישראל, ויש כאלה שעזבו את המדינה שלהם כי לא היה להם טוב שם או כי הם ברחו, בין היתר ממדינות כמו אוקראינה או רוסיה. יש גם חיילים עם בעיות נפשיות, ואנחנו משתדלים לעזור ולתת מענה לכולם. זה לא כמו מפקד רגיל, זאת סביבת פיקוד שונה ממה שיש בדרך כלל".