המשטרה מבקשת הארכת מעצר נוספת לפעילת המחאה

כתבי מודיעין News
בית המשפט ידון היום בבקשה להאריך מעצרה של פרופסור יולנדה יבור, בחשד לעבירת עידוד למעשה טרור
צילום: רשתות חברתיות

המשטרה ביקשה הבוקר (ראשון) להאריך בחמישה ימים נוספים את מעצרה של יולנדה יבור, פעילת המחאה נגד הממשלה שנעצרה לאחר שפרסמה פוסט ברשתות החברתיות נגד רה"מ.

יבור, שכבר נעצרה עשרות פעמים בשנים האחרונות, כתבה ברשתות: "…להילחם בבוגד ובמשת"פים הארורים שלו בכל הכוח ובכל האמצעים – או לחדול". לפוסט צירפה יבור תמונה מהמהפכה ברומניה, בו הוצא נשיא המדינה צ'אוצ'סקו להורג.

בית המשפט האריך אתמול את מעצרה ב-24 שעות, והשופטת שרונה צור גינור כתבה בהחלטתה כי "אכן עולה חשד לקריאה לאלימות". המשטרה מבקשת לייחס ליבור עבירה של "פרסום דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה טרור". נציג המשטרה טען כי "החשודה היא פרופסור שמעידה על עצמה כמבינה בטקסטים. אז היא יודעת טוב מאד את המשמעות. הפוסט אלים מסית ומסוכן. יש לה אלפי עוקבים שנחשפים ואז יש שיתופים כך שלא ניתן לאמוד כמה נחשפו. היא חוזרת ואומרת שאינה מאמינה באלימות, אלא שעבירת הסתה מניעה אחרים שאין לדעת כיצד יופעלו. התמונה לקוחה מתוך המהפכה הרומנית, שהייתה הכי אלימה והכי מדממת באירופה. היא בחרה אותה במודע".

עורכת דינה של יבור, אשרת קירמה, ביקשה את שחרורה לאלתר.

כתבות נוספות

איך לבחור מקום לאירוע בישראל ב-30 דקות: להפסיק חיפוש כאוטי, להימנע מתנאים נסתרים — ולסגור תאריך בביט

למה החיפוש נהיה כאוטי (ומה המחיר האמיתי שלו) רוב האנשים מתחילים בגוגל/רשתות חברתיות ומסיימים עם קובץ הערות מבולגן: מחיר “החל מ-”, בלי להבין מה כלול,

המשך קריאה »