בשנת 2004 קבע אור סבתייה שיא גילאים במשחה לחמישים מטרים חופשי, 31.27, שיא גילאים שמחזיק איתן גם היום, 12 שנים אחרי שנקבע. ב-2009, באליפות הנוער, קבע אור שיא גילאי 15 במשחה, 24.33. גם השיא הזה מחזיק עד היום. לפני שנתיים קבע אור תוצאה של 22.54 שהייתה לשיא ישראלי בבוגרים, שיא שדווקא כן נשבר מאז. אבל לא על ידו. כלומר, עד לפני כשבוע.
הכריש המקומי נחת באיטליה כדי לקחת חלק בתחרות שבע הגבעות הרומאית. אי אפשר להיכנס לאותו הנהר פעמיים, אבל לא ברור אם הקביעה של הרקליטוס תקפה גם לבריכה. אז אור נכנס אליה, ונשאר לישון בפנים. מה שבטוח בטוח. במסגרת מאמציו לקבוע את הקריטריון לאולימפיאדה המתקרבת, הוא תיכנן להשתתף בלא פחות משלושה משחים: 50 חופשי, 100 ו-200 חתירה, לא כולל גמרים.
במשחה חמישים חופשי הוא רשם 22.61 שסידר לו עלייה לגמר א'. אגב כך, כמה מאיות אחריו סיים אחד, ג'ורג' בובל, מדליסט אליפות עולם, שנדחק בגללו לגמר ב'.
בגמר אור עשה 22.67 שהספיק רק למקום השמיני, אבל השחיין, שדורג ערב התחרות במקום העשרים לערך במשחה, בהחלט יכול לחייך חיוך גדול.
ועדיין, השיא עוד היה לפניו, כי יום לאחר מכן קפץ אור למים במקצה מאתיים חתירה ורשם בתום חמישים המטרים הראשונים שיא אישי חדש, 22.52, כשהוא חותך את שיאו הקודם בשתי מאיות. על פניו שתי מאיות קצרצרות, אבל על פי תורת היחסות הפרטית, של אור, הנצח מעולם לא היה רטוב יותר. באופן טבעי מדובר בשיא אגודה חדש, אבל יותר מכך, מדובר בתוצאת השנה של שחיין ישראלי במרחק הזה, ובתוצאה השנייה בטיבה בהיסטוריה של המשחה בישראל.
במשחה 100 חתירה אור עצר את השעון על 50.14 מכובדים, מאית שניה בלבד מהשיא האישי שלו, שקבע בוינגייט באפריל. התוצאה לא הספיקה לו לגמר, אבל כמי שדורג טרם הקפיצה במקום הארבעים לערך במשחה, הוא יכול בהחלט להיות שבע רצון מהעובדה שסיים במקום העשרים הכללי. גם אם קבע לעצמו מטרה לפני הקפיצה, 50 עגול. לפעמים איןמה לעשות, ונתקעים עם שארית.
בחמישים חופשי, הקריטריון לאולימפיאדה עומד על 22.27 ולאור עדיין חסרים 25 מאיות. מתסכל? גמבורג וברנע היו חסרים שתי מאיות ושש מאיות במאה גב כדי לחטוף את הכרטיס לריו. היה יכול להיות יותר גרוע. זה לא נגמר עד שהגברת השמנה טובעת, לשחיין המקומי יש עדיין הזדמנות לעשות את זה. הוא בכושר הטוב בחייו, בדיוק ברגע הנכון, הוא נענה לאתגר כמו ספורטאי של מאני טיים. השבוע בגלזגו, סקוטלנד, הוא ינסה לקבוע עוד שיא, כנראה את השיא החשוב ביותר בקריירה שלו.
אור סבתייה: "בגדול ההרגשה טובה אחרי התחרות. היו לי כמה חודשים לא פשוטים, אבל אני יותר נהנה עכשיו. היה מאד כיף להתחרות באיטליה. זאת בין התחרויות עם הרמה הכי גבוהה שיש. אני שמח על התוצאות והגמר שעשיתי בחמישים. עכשיו אני טס לעוד תחרות, לעוד הזדמנות לקבוע קריטריון, ואני מקווה ליהנות גם שם".
כרמל לוויתן, מאמנו של אור: "כמעט כל השחיינים ששחו באליפות אירופה בלונדון התייצבו, בנוסף לרבים נוספים. כל התותחים הכבדים הגיעו והעומק בתחרות היה מפחיד. ההישג של אור מצוין. החוויה האיטלקית הסתיימה ומתחילה חוויה אחרת, סקוטית. אור יטוס לגלזגו, לא קל, אבל כיף. הוא אוהב להתחרות ובינתיים הוא עושה את זה טוב".
בתמונה אור סבתייה. אולי בכל זאת ריו (צילום ארכיון)