קטלין אליגדו– תן לי את הכח
זוכרים את מה שכתבתי על הילדה עדי ביטי לפני כמה טורים? אז הנה ההיפך בדיוק. כוכבת צעירה שצועדת בדרך הנכונה בלי קיצורים.
קטלין החלה את דרכה בעולם המוזיקה הישראלי בתוכנית הריאליטי "בית ספר למוזיקה", שם הגיעה למקום השני המכובד. עברה כשנה והילדה החלה לעבוד על חומרים מקוריים ולסינגל הראשון שלה רתמה מוזיקאים נכבדים בארצינו הקטנה דוגמת הגיטריסט אבי סינגולדה והאמן חיים אוליאל שעיבד את השיר ברמה גבוהה מאוד.
המילים הפשוטות למשמע אוזניים מעבירות מסרים עמוקים יותר של אופטימיות ולא מן הנמנע שתזמון הוצאת הסינגל נועד לעודד את המורל או להציע מעט נחמה לאלה הזקוקים לה. התוצאה הליריקלית נשמעת פשוטה ומעט ממוחזרת עקב הדימיון הרב של הפיזמון למשל, לכל שיר ישראלי שדיבר על כוח/לפרוח/לברוח, ומאידך יתכן שבחירת המילים נועדה על מנת שישתקפו כאילו מבעד עיניה של אליגדו (בעלת השורשים הפיליפינים) עצמה.
הלחן מקצועי ומשמש כבמה הנכונה ביותר לילדה להראות מה היא שווה מוזיקלית וכל תפקיד, כלי או צליל נשמע מעולה כפי שמבקרים כמוני מצפים לשמוע מאומנים צעירים. המקצועיות היא רמת דרג בחשיבותה וקברניטי הספינה עליה שטה קטלין מנוסים ומביני עניין ודבר במוזיקה בכלל ובפופ ישראלי בפרט.
כעת רק נותר לאחל לזמרת הצעירה הצלחה ושהסינגל הראוי הזה ייזכר באוזני מאזינים ולא יבלע בתוך ערימות השירים של אומנים שלדעת כותב שורות אלה מנסים לרכב על "גל" מבצע צוק איתן בצורה הפופוליסטית והנלוזה ביותר שיש, כמו גם שתתמיד לעבוד ולשחרר חומרים ברמה הזו (לפחות) כדי להראות שיש תקווה גם לאומנים צעירים וחדשים בארצינו.
(צילום יחצ)