מצרכים ל- 6 מנות
2 כוסות פתיתים "מספרים"
400 גרם נקניקיות מחומרים טבעיים בלבד (אפשר גם נקניקיות מהצומח)
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים דק
שן שום כתושה
2.5 כוסות מים רותחים
כף פפריקה מתוקה
100 גרם רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
כף סוכר חום
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת גדולה (בעלת מכסה) עם שמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על אש נמוכה עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים את שן השום הכתושה, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות. חותכים את הנקניקיות לטבעות בינוניות, מגבירים את האש ומוסיפים אותן למחבת. מטגנים היטב כך שהן ישתזפו מעט, בערך 10 דקות, תוך כדי ערבוב מדיי פעם. מוסיפים למחבת את הפתיתים ומטגנים 2 דקות.
- מוסיפים למחבת מים רותחים, רסק עגבניות, קטשופ, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ 7 דקות. בתום הבישול, מורידים מהאש אך משאירים את הסיר מכוסה ל 5 דקות נוספות.
- לפני ההגשה מערבבים את התבשיל בעדינות. מגישים לשולחן חם, בתוספת סלט ירקות טרי. בתאבון!
*** טיפ מתום- קיימת אזהרה לאכילת נקניקיות מתחת לגיל 6. ההמלצה שלי היא לחתוך את הנקניקיות לאורכן או לקוביות קטנות.