תבשיל מהיר של נקניקיות ופתיתים במספרים

תום פרנץ ל'סוגת', צילום מיכאל גלעדי
2015-02-17 13:27:22
2015-02-17 13:27:22

מצרכים ל- 6 מנות

2 כוסות פתיתים "מספרים"

400 גרם נקניקיות מחומרים טבעיים בלבד (אפשר גם נקניקיות מהצומח)

3 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים דק

שן שום כתושה

2.5 כוסות מים רותחים

כף פפריקה מתוקה

100 גרם רסק עגבניות

2 כפות קטשופ

כף סוכר חום

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת גדולה (בעלת מכסה) עם שמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על אש נמוכה עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים את שן השום הכתושה, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות. חותכים את הנקניקיות לטבעות בינוניות, מגבירים את האש ומוסיפים אותן למחבת. מטגנים היטב כך שהן ישתזפו מעט, בערך 10 דקות, תוך כדי ערבוב מדיי פעם. מוסיפים למחבת את הפתיתים ומטגנים 2 דקות.
  2. מוסיפים למחבת מים רותחים, רסק עגבניות, קטשופ, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ 7 דקות. בתום הבישול, מורידים מהאש אך משאירים את הסיר מכוסה ל 5 דקות נוספות.
  3. לפני ההגשה מערבבים את התבשיל בעדינות. מגישים לשולחן חם, בתוספת סלט ירקות טרי. בתאבון!

*** טיפ מתום- קיימת אזהרה לאכילת נקניקיות מתחת לגיל 6. ההמלצה שלי היא לחתוך את הנקניקיות לאורכן או לקוביות קטנות.

כתבות נוספות

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

המשך קריאה »

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »