שזיפים ממולאים בבשר

באדיבות אסם
2015-03-31 15:07:17
2015-03-31 15:07:17

חומרים ל-10 מנות:

‏50 שזיפים מיובשים מגולענים

(1/2 ק"ג)

למלית:

‏300 גרם בשר טחון

‏1 בצל קצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס

‏2 כפות פירורי קמח מצה

‏1 ביצה

 

למצע הצלייה:

‏4 כפות שמן

‏2 בצלים קצוצים דק

לרוטב:

‏1/2 כוס (8 כפות) רוטב בסיס

לבישול של אסם

‏2 כפות רסק עגבניות

‏2 כפות שמן

‏3/4 כוס מים

‏1/2 פלפל אדום חריף קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

 

‏1.  מחממים תנור ל-180 מעלות.

‏2.  מכינים את מצע הצלייה: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים 3 בצלים ומטגנים כ-10 דקות להזהבה. מפזרים 2/3 מהכמות בתבנית זכוכית.

‏3.  מכינים את המלית, ממלאים ואופים: מערבבים את חומרי המלית עם הבצל המטוגן שנותר ולשים בידיים כדי לאחד בין המרכיבים.

‏4.  ממלאים את השזיפים בידיים רטובות או משומנות. נעזרים באצבעות כדי לפתוח את שולי השזיפים ולמלא אותם בקציצות קטנטנות ומניחים על מצע הבצל.

‏5.  אופים 15 דקות.

‏6.  בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב על השזיפים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עוד 15 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות להשחמה קלה.

 

 

 

כתבות נוספות

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »