פשטידת ברוקולי ללא גלוטן

באדיבות אורלי פלאי ברונשטיין ל'סוגת' צילום: נמרוד סונדרס

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

1  ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים
2  בצלים קצוצים
 2 כפות שמן זית או חמאה
250  גרם ריקוטה
50  גרם גבינה כחולה
 3 ביצים
2  שיני שום כתושות
עלים מ-4 גבעולי תימין או עלי רוזמרין קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

  1. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים ומומלחים במשך 2 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול. מסננים היטב.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מערבבים בקערה את הגבינות ויתר חומרי הפשטידה, מלבד פרחי הברוקולי.
  4. מניחים את פרחי הברוקולי בתבנית, יוצקים עליהם את תערובת הגבינות ואופים במשך 30 דקות או יותר, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.      

כתבות נוספות

מדינה בהפרעה

מי כאן לעזאזל אחראי על מנת המשכל של הממשלה שלנו, וכיצד הגענו לטירוף המוחלט ולמגדל בבל שבו אנו חיים בתקופה הזאת

"שביתת העם" הגיעה למודיעין

מאות מפגינים התייצבו הבוקר בצומת שילת וחסמו את התנועה לסירוגין. בהמשך היום: מחאה בקניון עזריאלי והפגנה נוספת בצומת הכניסה לעיר מאות מפגינים חסמו הבוקר לתנועה

המשך קריאה »

מדינה בהפרעה

מי כאן לעזאזל אחראי על מנת המשכל של הממשלה שלנו, וכיצד הגענו לטירוף המוחלט ולמגדל בבל שבו אנו חיים בתקופה הזאת

המשך קריאה »