סלמון שומשום וירקות מוקפצים

נדב מרום, השף הראשי בקפה גרג, צילום אסף לוי.
2014-09-18 10:17:01
2014-09-18 10:17:01

רכיבים

2 יח' סטייק סלמון של 250 גרם.

כוס שומשום שחור ולבן.

מעט טריאקי.

1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות.

1 פלפל אדום חתוך לרצועות.

חופן שעועית ירוקה.

6 פטריות חתוכות לרבעים.

חופן עלי פטרוזיליה ושני שיני שום קצוצים היטב.

מעט שמן קנולה.

מעט מלח ופלפל.

אופן הכנה

יש לצפות היטב את הסלמון בשני צבעי השומשום.

תוך כדי מחממים שתי מחבתות אחת עמוקה מעט-להקפצת הירקות.

והמחבת השנייה שטוחה יותר כדי לטגן-לצלות את הסלמון.

במחבת השטוחה נשים מעט שמן ונניח את סטייק הסלמון המצופה כ- 2-3 דקות מכל צד(לשים לב שהשומשום לא נשרף).

במחבת השנייה העמוקה יותר, נשים את הכרוב, הפלפל, הפטריות והשעועית הירוקה ונקפיץ קלות. נוסיף מלח ופלפל ולקראת סוף הבישול נוסיף את השום הקצוץ והפטרוזיליה.

הגשה

יש להניח את הירקות המוקפצים על צלחת ועליהם להניח את הסלמון. נקשט עם מעט רוטב טריאקי על הסלמון.

 

 

כתבות נוספות

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

המשך קריאה »

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »