ל-5 מנות:
700 גרם קוביות דלעת קלופה
1 בצל פרוס
3 כפות שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
1 ליטר מים או מרק צח
1 כוס מיץ תפוזים פריגת סחוט טרי או כף פריגת תפוזים קפוא
1 כף רוטב סויה
להגשה:
גרעיני דלעת קלויים
קליפת תפוז
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מסדרים את קוביות הדלעת בתבנית ומפזרים עליהן פרוסות בצל, מלח, פלפל ושמן זית. אופים 30 דקות עד שהדלעת רכה וזהובה.
+ מעבירים את הדלעת והבצל למעבד מזון וטוחנים עם מיץ תפוזים ו-1/2 ליטר מרק או מים. בודקים את רמת הסמיכות, זה תלוי בטריות ובסוג הדלעת. המרק צריך להיות סמיך אבל לא כמו מחית. מוסיפים מרק או מים לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מגישים את המרק חם עם גרעיני דלעת וקליפת תפוז מעל.