חזה אווז ברוטב סילאן ודבש

מאיר רוזנברג,
2037-07-12 01:47:00
2037-07-12 01:47:00

חומרים

2 יח' חזה אווז

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

מלח גרוס

פלפל גרוס

30 יח' שיפודים יפנים

חומרים לסלט

1 כוס קינואה

4 כפות שמן זית

1 י"ח פלפל אדום

1 י"ח פלפל ירוק

1 י"ח לימון

2 י"ח עגבניות

כף פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל לבן

מים לבישול

1/2 כוס גרגרי רימונים

אופן הכנה

1. מורחים על האווז את הדבש, סילאן, מלח גס והפלפל. ומשפדים את האווז במרחקים של 1/2 ס"מ

2.מאדים את הקינואה בשתי כפות שמן, מוספים שתי כוסות מים רתוחים, מלח, פלפל ומבשלים 5 דקות בחום נמוך (סיר מכוסה), לאחר נותנים לקינואה עוד 5 דקות בסיר ומקרים.

3. קוצצים את הפלפלים, העגבניות (ללא הגרעינים), הלימון לקוביות קטנות ומערבבים את כל חומרי הסלט ביחד.

4. צולים את האווז בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דק.

5. פורסים את האווז בין השיפודים

6.מגישים את האווז על סלט הקינואה.

 

המתכון באדיבות השף מאיר רוזנברג, מלון רימונים גלי כנרת. צילום: יגאל לוי

 

כתבות נוספות

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

המשך קריאה »

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »