חומרים
2 יח' חזה אווז
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
מלח גרוס
פלפל גרוס
30 יח' שיפודים יפנים
חומרים לסלט
1 כוס קינואה
4 כפות שמן זית
1 י"ח פלפל אדום
1 י"ח פלפל ירוק
1 י"ח לימון
2 י"ח עגבניות
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל לבן
מים לבישול
1/2 כוס גרגרי רימונים
אופן הכנה
1. מורחים על האווז את הדבש, סילאן, מלח גס והפלפל. ומשפדים את האווז במרחקים של 1/2 ס"מ
2.מאדים את הקינואה בשתי כפות שמן, מוספים שתי כוסות מים רתוחים, מלח, פלפל ומבשלים 5 דקות בחום נמוך (סיר מכוסה), לאחר נותנים לקינואה עוד 5 דקות בסיר ומקרים.
3. קוצצים את הפלפלים, העגבניות (ללא הגרעינים), הלימון לקוביות קטנות ומערבבים את כל חומרי הסלט ביחד.
4. צולים את האווז בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דק.
5. פורסים את האווז בין השיפודים
6.מגישים את האווז על סלט הקינואה.
המתכון באדיבות השף מאיר רוזנברג, מלון רימונים גלי כנרת. צילום: יגאל לוי