מצרכים:
800 גר' שייטל בקר טרי מיושן פרוס דק
למלית:
400 גר' שזיפים יבשים קצוצים דק
2-3 כפות שקדים קצוצים
2 כפות צנוברים קלויים קצוצים
1 כף קליפת תפוז מגורדת
1/2 כוס עלי בזיליקום
200 גר' חזה מעושן חתוך לקוביות
לרוטב:
2-3 שאלוט קצוצים
2 שיני שום
1 בקבוק יין אדום ייבש
200 מל מרק בשר
כף סוכר
מלח ופלפל
20 גר' קורנפלור
אביזרים: קוצץ לאגוזים, מגרדת עדינה, קערות ערבול, מטרפה, סכין שף, כפות מידה, מחבת.
אופן ההכנה:
מניחים כל פרוסת בשר ניילון נצמד ומשטחים בעדינות בעזרת פטיש בשר.
מערבבים את כל חומרי המלית, מניחים 2 כפות מהמלית במרכז כל פרוסת בשר, מקפלים פנימה את שתי הקצוות, מגלגלים וסוגרים בקיסם.
במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים את הגלילות בשר מכל הצדדים עד להזהבה (אם ניתן- מוציאים את הקיסם) ומניחים בתבנית חסינת חום.
מכינים את הרוטב- במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את השאלוט והשום יוצקים יין ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/5 מהכמות המקורית.
מוסיפים את המרק ,הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים עוד כ – 10 דק' .
בקערית טורפים קורנפלור עם מעט מהיין המצומצם, טורפים היטב ויוצקים חזרה למחבת תוך כדי ערבוב.
מחממים בתנור חם מאוד 10 דק' את הגלילות, מוציאים ויוצקים את רוטב היין מעל.
המתכון באדיבות שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה