הפארק הטכנולוגי (איזור התעסוקה) עובר תנופת בניה מרשימה, אבל יש יזמים ש"תוקעים" את הפיתוח המואץ בכך שהם לא ממהרים לבנות על המגרשים שרכשו. בדיון שקיימה בשבוע שעבר הוועדה העירונית לפיתוח אזורי התעסוקה, בראשות חבר המועצה אייל הנדלר, גילה רון בראזני (מנהל "מינהלת אופק" האחראית לפיתוח אזור התעסוקה) כי זוהי אחת הבעיות העיקריות שמעיבות כיום על המשך התפתחות המתחם.
מדובר בשורה של מגרשים ריקים, שנרכשו זה מכבר, ואשר לעירייה אין שום דרך לאלץ את היזמים לבנות עליהם. בראזני: "מתוך 65 מגרשים שיש בגן הטכנולוגי בליגד 16 מגרשים שנרכשו ע"י יזמים, לא עושים איתם שום דבר ואין לנו שום דרך לאלץ את היזמים למכור את המגרשים או להתחיל לבנות".
הוא הסביר כי היזמים רכשו את המגרשים במחירים נמוכים בתחילת דרכה של העיר וכנראה ממתינים להמשך עליות המחירים בתחום הנדל"ן. "זאת ספסרות לשמה", אמרה עו"ד סיגלית הנדשר פרקש – חברת הוועדה, חברת מועצת העיר לשעבר ומומחית לנדל"ן.
חבר המועצה אייל הנדלר, בעצמו יזם נדל"ן, שאל את בראזני "האם אין ערבות ביצוע בהסכמים שנעשו מול מנהל מקרקעי ישראל שמכר את המגרשים ליזמים?" בראזני השיב בשלילה אך הבטיח ש"במגרשים הבאים שנשווק נדרוש ערבות ביצוע גבוהה הרבה יותר כבדה וכואבת, כך שליזמים לא יהיה כדאי להקפיא את הבניה".
אייל הנדלר: "העיר זקוקה לתשלומי הארנונה וחייבים למצוא דרך להכריח את הזימים לבנות, ואם הם לא בונים שישלמו ארנונה על המגרשים הריקים, זה אולי יזרז אותם וידרבן אותם לבנות או למכור את הקרקע ליזמים אחרים. ההקפאה הזאת תוקעת את פיתוח ליגד".
בינתיים התברר כי באחרונה נכשלה העיר בניסיון למשוך כמה חברות גדולות לארק הטכנולוגי. כך למשל היה ניסיון להביא לכאן את "שירותי בריאות כללית" שלבסוף חתמה הסכם עם שוהם ותעבור לשם. גם אלביט לא הגיעה לעיר למרות הצעה אטקרטיבית, בעיקר בגלל לחצים של עובדים שהתנגדו לעבור מחיפה למודיעין באחרונה התבשרו פרנסי העיר כי החברה למתנ"סים ששכרה בבניין ליגד 1, עוזבת את מודיעין ועוברת ללוד, שם קיבלה הצעה טובה יותר. דני רוזנפלד, חבר מועצת העיר לשעבר אמר: "במבחן התוצאה אנחנו חווים כישלונות רבים להביא לכאן חברות גדולות".
הנדלר הזמין לוועדה את שרון תוסיה כהן (היזם שהקים את איירפורט סיטי ותושב מודיעין), כדי שימליץ מה צריך לעשות כדי להפוך לאטרקטיביים. זה אמר: "חייבים לייצר ערך ליזמים ולמשקיעים ולגבש אסטרטגיה מתאימה. כי גם בנדל"ן יש אסטרטגיה". וסיכמה הנדשר-פרקש: "מאז שהוקמה העיר אין בכלל תוכנית אסטרטגית לאזורי התעסוקה. הייתי חברת מועצה ולא נתקלתי בתוכנית כזאת".
בתמונה הפארק הטכנולוגי. הגיע הזמן לתוכנית אסטרטגית (צילום ארכיון)