רשות מקרקעי ישראל פירסמה ביום שלישי את שמות חמש החברות שזכו במכרזים להקים את מתחם המסחר והעסקים של המע"ר שיהווה חלק מרכזי ממרכז העיר החדש של מודיעין.
הזוכים ישלמו לרשות מקרקעי ישראל סכום של יותר מ-85 מלש"ח, (לא כולל מע"מ), זהו סכום הגבוה פי שניים ממחיר המינימום שנקבע על ידי רמ"י בעת היציאה למכרז, שעמד על 42.2 מלש"ח.
הנכונות להכפיל את הסכום כדי לזכות במכרזים מלמדת על האטרקטיביות שהחברות השונות מייחסות למע"ר החדש של מודיעין מכבים רעות ועל האמון הרב הקיים בנוגע לעתיד של העיר מודיעין ולמע"ר, במיוחד לאור העובדה שרק לפני כחצי שנה נכשל אותו מכרז ממש כשאף חברה לא הציעה הצעה, עקב מחירי הקרקע והפיתוח הגבוהים שדרשה רשות מקרקעי ישראל.
לכל המגרשים הוגשו הפעם 39 הצעות שונות. בניגוד למכרז הקודם שאז פנה ראש העיר חיים ביבס לרשות מקרקעי ישראל ודרש לתקן את הסכומים ולהפחיתם משמעותית. ואכן רשות מקרקעי ישראל נאלצה להפחית את הסכומים בכ- 40% בממוצע, והתוצאה: התנפלות של 39 הצעות על חמישה מגרשים.
ראש העיר ביבס אמר לאחר פירסום התוצאות: "מרכז העסקים החדש של העיר זה פרויקט הדגל של העיר. הצלחת המכרז והעובדה כי הוגשו עשרות ההצעות מחיר לחמשת המגרשים וכן העובדה כי הצעות שהוגשו היו גבוהות פי כמה ממחיר המינימום שנקבעו במכרז, מראות באופן חד משמעי כי מרכז העסקים של העיר מודיעין מכבים רעות יהיה אחד ממרכזי הערים היפים והטובים בישראל".
לדבריו: "הקמת המע"ר, בשילוב עם הקמת של יחידות דיור קטנות וזולות בתמהיל של 60% מהדירות במרכז העיר יהיו דירות של 2-3 חדרים, תמהיל שלא קיים כיום בעיר, יהפוך את מרכז העיר לאבן שואבת לתושבי העיר והסביבה, וירחיב את תחומי המסחר, התעסוקה, הבילוי והפנאי בעיר."
חמשת החברות הזוכות הן חברת "דונה שי נכסים בע"מ" שזכתה במגרש מספר 104 בשטח של 5,461 מ"ר כשהציעה לשלם 23.118 מלש"ח (מחיר המינימום שהוצע למכרז היה כ- 9.8 מיליון שקלים) ובנוסף תשלם החברה גם הוצאות פיתוח בגובה כ-13.5 מיליון שקלים. למכרז זה הוגשו 5 הצעות מחיר.
במגרש מספר 105 בשטח של 5,590 מ"ר זכתה חברת יפה נוף ש.ש. יעוץ ניהול ובנייה בע"מ" ששילמה 17.2 מיליון שקלים (מחיר המינימום שהוצע למכרז כ- 10.4 מיליון שקלים) למחיר זה מצטרפת עלות של כ-13.9 מלש"ח, הוצאות פיתוח. למכרז זה הוגשו 7 הצעות מחיר.
במגרש מספר 106 בשטח של 4,491 מ"ר זכתה חברת "CPM" במחיר של 14.3 מיליון שקלים (מחיר המינימום שהוצע למכרז היה כ- 8.3 מיליון שקלים) בתוספת של הוצאות פיתוח בעלות של כ-10.9 מיליון שקלים. למכרז זה הוגשו 5 הצעות מחיר.
במגרש מספר 107 בשטח של 3,738 מ"ר זכתה חברת "טעמ"ן נדל"ן בע"מ" במחיר של 10.4 מיליון שקלים (מחיר המינימום שהוצע למכרז כ- 6.6 מיליון שקלים) למחיר זה מצטרפת עלות של כ-8.7 מלש"ח, הוצאות פיתוח. למכרז זה הוגשו 10 הצעות מחיר.
במגרש מספר 108-109 בשטח של 4,851 מ"ר זכתה חברת "יעקובי יוניברסל ייזום והשקעות בע"מ" שהציעה עבור השטח סכום של כ-19.8 מלש"ח (מחיר המינימום שהוצע היה 7.1 מיליון שקלים) לסכום זה מתווסף הוצאות פיתוח של כ-9.6 מיליון שקלים. למכרז זה היו 12 הצעות מחיר.
מתחם זה יכלול את המרכזים המסחריים של המע"ר, כאשר על פי התכנון חלק זה כולל את השדרה המרכזית החדשה של העיר שיהיה המשכו של רחוב דם המכבים, מאזור כיכר העירייה ועד לרחוב פיקוס. הקומות הראשונות של הבניינים מיועדות למסחר והן פונות אל עבר השדרה. על פי התכנון רוחב השדרה יהיה 46 מטרים בין הבניינים כאשר השדרה כוללת מדרכות רחבות, בנות שבעה מטרים מרחב מסחרי ומדרכה להולכי רגל מכל צד, חנייה לאורך השדרה, כביש נסיעה, שדרה מרכזית ברוחב 19 מטרים הכוללת גינון, שבילים, ספסלים, מזרקות, מתקני משחק וקיוסקים ושביל אופניים.
מכרז זה סיים למעשה את שיווק המע"ר. שהתבצע בשלושה חלקים – החלק הראשון היה המכרז להקמת 695 יחידות דיור לאורך שדרות החשמונאים, חלק מהדירות (524) הן במסלול "מחיר מטרה" מוזל במחיר 11.2 אלף שקלים למטר מרובע.
המתחם השני שכבר שווק ועבודות התשתית כבר בעיצומן הוא המתחם המשולב של מסחר ומגורים. במתחם זה יוקמו 420 יחידות דיור בבניינים בני 5 קומות בתמהיל של דירות שניים עד חמישה חדרים. באזור זה יינתן דגש על בניית כמות גדולה של דירות קטנות המיועדות לזוגות צעירים וסטודנטים בתחילת דרכם.
בקצה התחתון של השדרה תבנה רחבת המע"ר, סוג של פיאצה המשלבת שטחים פתוחים או מבנה מסחרי מקורה ובנייני מגורים. מסביב ייבנו מבנים של שתי קומות המיועדות למסחר ומשרדים ומעליהן שלוש קומות נוספות למגורים הפונות להמשך רחוב דם המכבים ורחוב ערער. במרכז הרחבה יהיה שטח ציבורי פתוח עבור הולכי רגל ויתאפשר בו פיתוח סביבתי וחיבור בין השדרה המרכזית לבין קניון עזריאלי.
(צילום הדמייה)