גם בעיר צעירה כמו מודיעין ישנם מספר בתי עסק שכבר מזמן הפכו למוסד מקומי, ואחד מהם הוא ללא ספק "המטבחון של סימה" במרכז המסחרי קייזר.
תושבי העיר מכירים היטב את סימה חדד, האישה שמאחורי העסק והסירים שהאכילו דורות של ילדים, שלאחר 30 שנים בענף המסעדנות עשתה לאחרונה הסבת מקצוע ועברה לענף הנדל"ן. חדד, המחזיקה ברישיון תיווך, הצטרפה אל סוכנות "לב הנדל"ן, של בתה כרמית בירנבאום. "אני מכירה את העיר שלנו כמו את כף ידי", היא אומרת, "ואני כאן כדי להציע את כל המידע והכלים שצברתי כדי למצוא ללקוחות שלי את הבית שלהם בשמחה ובקלות".
איך נולד המעבר לנדל"ן?
"אני לא נמצאת במסעדה כבר שנתיים, הבת שלי נמצאת שם והיא מנהלת אותה. הייתי ברילוקיישן של שנתיים בקפריסין, ועכשיו חזרתי וחיפשתי לי תעסוקה במשהו שאני מאוד אוהבת, שכולל אינטראקציה עם אנשים ולעזור לאנשים, וזה תחום הנדל"ן. זה תחום שלמדתי אותו במשך עשרים שנה, יש לי רישיון ותמיד רציתי ללמוד עוד דברים. אחד הקורסים שעניינו אותי היה נדל"ן, ולכן עשיתי קורס באוניברסיטת בתל אביב. גם בשנים שעבדתי ב'מטבחון' עסקתי בנכסים של אבא שלי, ולכן אני מגיעה עם ידע וניסיון".
כאמור, במסגרתה עיסוקה החדש הצטרפה חדד אל משרד התיווך של בתה, הכולל 25 סוכני נדל"ן. "אני עובדת איתה ומאוד נחמד לי שם", היא מספרת, "זאת עוד משפחה. אני מוכרת דירות, עוזרת לאנשים למכור ולקנות, עוסקת גם בשכירויות וגם במסחרי. עזרתי לשני לקוחות למצוא עסק במודיעין".
מה את אוהבת בתחום הזה?
"את האינטראקציה עם האנשים. אני אוהבת לעזור. לקחתי את כל המוטו של העבודה שלי ב'מטבחון', של להקשיב לאנשים, לשמוע את הצרכים שלהם, אמינות ויושר. הניסיון שלי בעולם המסעדנות לימד אותי כמה חשוב להקשיב, להתחבר ולהבטיח את שביעות הרצון של הלקוחות, ואני מתכוונת להביא את אותם הערכים לעבודה שלי כמתווכת נדל"ן. אני מאמינה בשקיפות, אמינות ואהבה לעזור".
המוסד המקומי שהקימה חדד לפני 26 שנים ממשיך לפעול כרגיל גם בימים אלו. "מדי פעם אני אוהבת לקפוץ לשם ולעזור, בגלל שאני מאוד מחוברת למקום הזה, אבל הייתי צריכה לעשות שינוי ולהגשים חלומות. עכשיו אני גרה בתל אביב, אבל רוב הזמן אני נמצאת במודיעין. אני מאוד מחוברת לעיר".
למה נסעת לקפריסין?
"לקפריסין יצאתי למנוחה ופסק זמן אחרי 30 שנה במסעדנות. רציתי להכיר את עצמי מחדש, וגם שם אחרי שנה במקום התעסקתי בנדל"ן. הגיעו מלא לקוחות מהארץ שקנו שם דירות. בנוסף, הייתי מחוברת אונליין עם המסעדה כל הזמן. האנרגיה שם הייתה מאוד טובה, הים, השקט, הפשטות שהתגעגעתי אליה. היה בזה הרבה קסם. אני מאוד מרוצה מהשינוי שעשיתי. אני הולכת לעבודה באהבה. אני הכי מאמינה בלעשות מה שעושה לך טוב".