ועדת המשנה לתכנון ובנייה אישרה בשבוע שעבר את תכנית הבינוי ופיתוח שהגישה קבוצת עזריאלי למגרש 10 במע"ר, בו ייבנה, בין היתר, מכון דימות ראשון בעיר.
על פי התכנית, יוקם על המגרש, הסמוך לקניון, מתחם משולב שיכלול קומפלקס בן ארבעה מבנים, בייעוד של שטחי מסחר ומשרדים. בסך הכל יתנשאו המבנים לגובה של חמש קומות, ארבע מעל לקומת הקרקע, בנוסף לקומות חניון תת-קרקעי. המבנים ימוקמו לאורך צידי המגרש, וביניהם יישאר מעבר פתוח לטובת הציבור, שיחבר בין רחוב דם המכבים לרחוב ערער ולקניון. למתחם יתוכננו שתי כניסות, אחת מרחוב ערער ככניסה תפעולית, והשנייה לרכבים פרטיים מרחוב דם המכבים.
כאמור, במקום ייבנה מרכז רפואת חירום שיופעל בידי קופת החולים כללית, ויכלול גם מכון דימות עם צילומי CT ו-MRI. כמו כן, מלבד שטחי מסחר ושירותים מתוכננת במקום גם הקמת בתי קולנוע חדשים, שיהיו הראשונים בתוך העיר שאינם בתוך הקניון עצמו.
ראש עיריית מודיעין, חיים ביבס, בירך לאחר אישור התכנית: "אנחנו ממשיכים בפיתוח העיר. הבוקר אישרנו בוועדה המקומית לתכנון ובניה את תכנית הבינוי והפיתוח להקמת מרכז לרפואה דחופה ומתחם לבתי קולנוע בשדרה במרכז העיר. המתחם החדש, בו ייבנו גם משרדים ואזורי מסחר, ישמש עוד עוגן משמעותי לבילוי ופנאי, וחשוב לא פחות, לקבלת שירותים רפואיים מהירים ומקצועיים, כאן, קרוב לבית".
כזכור, לאחר הפרסום על הכוונה להקים את המרכז הרפואי דווקא בלב העיר, טענו תושבים רבים כי ההחלטה תגרום לעומסי תנועה ניכרים באזור. יוסי אביבי, חבר מועצת העירייה ומחזיק תיק הבריאות, התייחס לנושא לאחרונה בשיחה עם מודיעין NEWS: "המרכז הרפואי הענק במרכז העיר ייצר טראפיק של אלפים, שיגיעו ברכבת או באוטובוסים למרכז ויירדו אחרי הבדיקה לאכול במע"ר או לקנות משהו בקניון. זה יהיה עוגן כלכלי למרכז העיר. באסותא ברמת החייל בתי הקפה בסביבה פתוחים וחיים על האנשים האלה שבאים והולכים".
ומה לגבי החשש מעומסי תנועה כבדים באזור? ביצעתם סקר תחבורתי?
"מרכז לרפואה דחופה חייב להיות במרכז העיר ולא בשוליים שלה. באזור יש כבר היום למעלה מ-2,000 מקומות חנייה, יש חניונים ריקים, וזה לא ייצור עומס נוסף. מדובר באנשים שבאים והולכים ולא נשארים לזמן ארוך. בית החולים לעומת זאת, ייבנה בשוליים של העיר, כי הוא באמת יכול ליצור עומסים ולכן הוא ייבנה על מאה דונם בליגד, ולידו ייבנה מרכז אקדמי למקצועות הרפואה. בוודאי שעשינו סקר תחבורתי, אין פרויקט שקם בלי סקר תחבורה ואין אף בניין בעיר שקם בלי סקר תחבורה. הראייה בסופו של דבר היא שמרכז עיר צריך תנועה של אנשים, ולכן מבחינה אסטרטגית זה נכון לשים את המרכז הרפואי במע"ר".