שכונת מורשת התחדשה בחודשים האחרונים במאות המשפחות הראשונות שנכנסו לבתיהן, מתוך 4,200 יחידות הדיור שייבנו בסך הכל בשכונה. כזכור, כ-70% מכלל הדירות בשכונה הופנו לטובת התכנית הממשלתית "מחיר למשתכן", שמושכת אליה לאורך השנים לא רק משפחות צעירות שטרם קנו דירה, אלא גם את משקיעי ענף הנדל"ן למיניהם.
כעת, מספר חודשים לאחר תחילת אכלוס השכונה, מעריך איש הנדל"ן המקומי זאב שומכר, כי בתקופה הקרובה צפויות 500 שירות ששווקו במסגרת התכנית לצאת לשוק השכירות המקומית. הבוקר אמר שומכר למודיעין NEWS: "להערכתי לפחות 30% מהזוכים בדירות בשכונה לא מתכוונים לגור בהן. אם תסתכל מאיפה הקונים מגיעים, תגלה ש-30% מהם לא תושבי מודיעין והסביבה".
"בשיטת ההגרלות של "מחיר למשתכן" או "מחיר מטרה" שהנהיגה המדינה", אומר שומכר, "אנשים קנו דירות במקומות שהם לא בהכרח רוצים לגור בהם. עם תחילת אכלוס שכונת מורשת, אנחנו כבר מרגישים במשרד שלנו תנועה של בעלי דירות שמבקשים להוציא להשכרה את הדירות בהן זכו. רבים מהם הם זוגות צעירים, בלי הרבה ניסיון בתחום הנדל"ן והם פונים אל הסוכנים במשרד שלנו כדי שיסייעו להם למצוא שוכרים לדירות שלהם".
מה הדבר הראשון שהם צריכים לדעת?
"הטיפ הראשון שלנו הוא להעדיף שוכר טוב על פני מחיר טוב. אנחנו אומרים להם שהם מפקידים את הנכס הכי יקר שיש ברשותם ומשלמים משכנתא בעזרת השכירות שהם גובים, ולכן לכל בעיה שעלולה להתעורר עם השוכרים יכולה להיות השלכה על מצבם הכלכלי".
עוד במשרדו של שומכר חברו לאחרונה אל עורכת הדין שירה גוטמן, המתמחה בעסקאות נדל"ן, ויחד הפיקו את "המדריך המלא להשכרת דירה", שכולל הנחיות, הסברים, טיפים וגם סיפורים מניסיונם בתחום. הבוקר אמרה עו"ד גוטמן: "ב-20 השנים שאני עוסקת בתחום הנדל"ן יש דרישה גוברת של בעלי דירות שאייצג אותם, כדי להגן עליהם ועל הנכס שלהם מפני שוכרים בעייתיים. כשאני מייצגת בעלי דירות אני יכולה גם לתהות על קנקנם של השוכרים, ולערוך עליהם בדיקת רקע כדי להבטיח שיוכלו לעמוד בתשלומים, וגם לדרוש מהשוכרים את הערבויות המתאימות, כדי לשמור על האינטרס של בעלי הנכס".
את המדריך ניתן להשיג ללא עלות במשרדי שומכר נדל"ן או במשרדי עו"ד שירה גוטמן. ניתן גם להזמין קישור למדריך הדיגיטלי בפנייה אל זאב שומכר בטלפון: 050-725-8359.