צפו לשוק

גיל ח' עמית
2014-12-02 00:00:00
2014-12-02 00:00:00

טיפולים פסיכולוגיים, קואוצ'רים, קבוצות תמיכה, זוזו הצידה. פיסת הטכנולוגיה הלבישה החדשה שמצטרפת לעולם הגאדג'טים עתידה לייתר אתכם ואת כל יתר הדרכים הישנות לשבור את ההרגלים הרעים וליצור הרגלים חדשים, טובים ובריאים יותר.

כמה פעמים מצאתם את עצמכם חולמים ללכת יותר למכון כושר, מפסיקים לשחק קנדי קראש בכל רגע פנוי, אוכלים בריא יותר, צופים פחות בטלוויזיה, מפסיקים לעשן, מתעוררים מוקדם יותר או כל דבר אחר שמפריע לכם לקדם את חייכם? התשובה נמצאת כאן. תכירו את פאבלוק.

פאבלוק (Pavlok), משחק מילים שמצרף את שמו של הפסיכולוג הנודע, אבי ההתניות, איוואן פבלוב ואת המילה שוק (מיד תבינו למה), הוא צמיד חדש שממומן בימים אלה באתר מימון ההמונים אינדיגוגו ומתכוון לשנות לכולנו את החיים.

הטכנולוגיה שמאחורי פאבלוק פשוטה למדי בחלקה ומסובכת למדי בחלקה האחר, אבל בכל זאת מדובר ברעיון שפותח ושוכלל במיטב מעבדות הפסיכולוגיה בעולם מאז סוף המאה ה-19. נתחיל בחלק המסובך. פאבלוק מתחבר באמצעות טכנולוגיית בלוטות' למכשיר הסלולארי שלכם ובודק את הפעילויות שאתם עושים, או לחילופין את אלו שאתם לא עושים, באמצעות אפליקציה ייעודית שמתאימה לאנדרואיד ולאייפון. הוא בודק טכנולוגיית IFTTT (אם זה אז זה) אם ביצעתם פעולות מסוימות כמו ללכת למכון כושר (לפי המיקום שלכם) כמה צעדים הלכתם ביום מסוים (בעזרת אפליקציות מדידת צעדים), אם התקשרתם למספרים מסוימים ואם נכנסתם למסעדת מזון מהיר וכן הלאה. עד כאן החלק המסובך. עכשיו החלק הפחות מסובך. אם עשיתם פעולה שהגדרתם כ"אסורה", הוא יעניש אתכם. איך? מגוון רחב של אפשרויות. החל מנעילת הטלפון הסלולארי שלכם ועד לשוק חשמלי אמיתי ומכאיב באמצעות הצמיד שעל ידכם.

מפחדים להתקשר לאקס/ית? סמסו לה ותחטפו זץ. משחקים יותר מדי קנדי קראש? כניסה לאפליקציה המקוללת תחסום את הגישה לטלפון למשך זמן מה. אוכלים יותר מדי ג'אנק? בפעם הבאה שתיכנסו למקדונלדס הצמיד יתחיל לצפצף בקול רם ומרגיז. דרך נפלאה להפסיק הרגלים רעים.

אבל מה לגבי יצירת הרגלים טובים? איך תוכלו לגרום לעצמכם, למשל, להחליף את ההרגלים הרעים בהרגלים טובים? לשבת מדי יום וליצור את האומנות שאתם כל כך רוצים לעשות ולא מגיעים אליה, להתקשר לאדם אהוב ולתת לו תשומת לב שחסרה לו, להקריא לילד סיפור כל ערב לפני השינה? כאן נכנס הפן החברתי של הצמיד. הצמיד והאפליקציה ישדכו אתכם עם חברים בפייסבוק כדי לקבל מהם חיזוקים ופרסים על התנהגויות טובות. אחד הפרסים אמור להיות כסף. דף המוצר באינדיגוגו לא מפרט מהיכן מגיע הכסף, אך נראה שקנסות שישלמו מי שלא מילאו את המשימות שלהם יילך לתשלום למי שביצעו את המשימות.

במסגרת הפן החברתי יוכלו חבריכם לחשמל אתכם ולהעניש אתכם אם תנו להם את ההרשאה לכך. מצאת את עצמך בבית של האקס/ית וסיפרת על כך לחבר/ה? צפה/י לשוק.

בלי להיכנס למשמעויות הסוציולוגיות של הצמיד הזה, נראה שמדובר בדרך לא רעה בכלל להפוך לאנשים יעילים יותר. בהצלחה, או שנחשמל אתכם.

(צילום יחצ)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »