ביג דאטה – למה אנחנו צריכים כל כך הרבה מידע?

נמרוד

אנחנו חיים בעידן של מידע, הוא נזיל, הוא שמיש, הוא נמצא בכל מקום ואנחנו לא יכולים בלעדיו. לא משנה אם זה בחיינו הפרטיים או בחיינו המקצועיים, אנחנו לא יכולים להסתדר בלי כמויות המידע שעומדות לרשותנו, אך אנחנו גם לא יכולים להתמודד איתו בלי מערכות שמאפשרות לנו לסדר אותו בצורה נכונה. לשם כך בדיוק יש מערכות של ביג דאטה.

לפני שנגיע לשאלה מה זו מערכת של ביג דאטה וכיצד היא עוזרת לנו להתמודד עם שטף המידע, נסביר למה בכלל אנחנו צריכים כל כך הרבה מידע, וכיצד הוא עוזר לנו, אם בכלל. לפני כן רק נציין שכיום שטף המידע הוא כל כך גדול, מאחר ומקורות המידע גדלו, מן הסתם זה קרה בגלל שהתקשורת התרחבה, אפילו ברמה הבסיסית היא פשוט הפכה משמעותית וגדולה יותר מאשר היתה בעבר.

 

לשם כך נציג מקרה בסיס פשוט. נניח ואנחנו עיתונאים. אז מקורות המידע שלנו בעבר היו בעיקר אנושיים, מקורות רשמיים ולא רשמיים, מקורות גלויים ונסתרים. כיום מקורות המידע שעומדים בפני עיתונאיים הם רבים יותר. החל מאתרי אינטרנט, מיילים, קבצים רשמיים שהם מקבלים, מרכזי מידע וכמובן מקורות רגילים, כמו שהיו בעבר. למה הם צריכים כל כך הרבה מידע? ראשית, כי הוא קיים וזה התפקיד שלהם, לקבל את כל המידע ולהשתמש בו. שנית, הם צריכים את המידע בשביל שיוכלו לקבל את התמונה המלאה. בהיעדר מידע זה הם יכולים להציג תמונה חלקית, מוטעית ולא נכונה. שלוש, המידע מאפשר להם להגיע למקומות שהם לא ציפו להגיע בלעדיו.

אך בשביל שזה יקרה, בשביל שנוכל להשתמש בכל המידע, והוא באמת יוכל לשמש אותנו בצורה חיובית, אנחנו צריכים מערכת שתסדיר ותארגן אותו, לשם כך אנחנו צריכים מערכת של ביג דאטה.

למה אנחנו צריכים מערכת של ביג דאטה וכיצד היא עוזרת לנו

אחת הטענות בגישה הרציונאלית היא שבשביל לקבל החלטה רציונאלית אנחנו צריכים להשתמש בכל המידע שעומד לפנינו ולדעת לשכלל אותו באופן כזה שיציג לנו מה העלות המינימאלית שאנחנו נוציא ומה התועלת הטובה ביותר שנקבל. לשם כך אנחנו צריכים את כל המידע שקיים בתחום. הבעיה היא, שלעולם לא נקבל אותו ולעולם לא נוכל להתמודד עם כל שטף המידע שעומד לפנינו.

מערכת ביג דאטה במובן מסוים מסדירה זאת. היא לוקחת את כל המידע שאנחנו מקבלים ומאפשרת לנו לסדר אותו, עם זה על פי גודל, ועם זה על פי עדיפות, חשיבות ואלמנטים אחרים. כך אנחנו יכולים להשתמש במידע שמתאים לנו. אנחנו לא צריכים להשתמש בכולו, אנחנו לא צריכים לברור מתוכו את מה שטוב ומתאים לנו, המערכת עושה את זה בשבילנו. כעת הרבה יותר קל לנו לקבל החלטה רציונאלית וטובה על בסיס המידע הזה. 

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »