זוהמה ברשתות

אלי דנון
לפני שמנהלי רשתות השיווק מצחצחים את האנגלית שלהם למשא ומתן מול ענקיות קמעונאות עולמיות, עדיף שידאגו לניקיון הלוקה בחסר בסניפים שלהם
צילום מסך: N12

מדי יום אנחנו מתבשרים על עוד רשת שיווק מקומית גדולה שמנהלת מו"מ לשיתוף פעולה או שותפות עם מגה ענקיות שיווק עולמיות כמו קרפור, ספאר ההולנדית, אושן, קזינו וכולי.

זו האופנה החדשה, להתחבר עם רשת בינלאומית בעלת אלפי סניפים ברחבי העולם ולהביא לנו בשורה חדשה, ובמקום הורדת מחירים כפי שכולן מבטיחות הן רוצות לשכנע אותנו במוצרים עם ארומה מחו"ל וטעם יוקרתי.

בשעה שכל הרשתות המקומיות מנהלות מגעים חובקי עולם כאלה, נחשפנו השבוע לתחקיר בערוץ 12 בטלוויזיה, שנותן לנו הצצה כיצד נראית החצר האחורית של רשתות השיווק הללו. מה באמת עובר על המוצרים שאנו רוכשים מהן במיליארדי שקלים בשנה. מהתחקיר עולה כי כל הרשתות, ללא יוצא מן הכלל, אינן מקפידות בלשון המעטה על ניקיון, איכות וטריות האוכל שאנו צורכים ומכניסים לגוף שלנו ושל הילדים שלנו.

פקחי משרד הבריאות יחד עם מצלמות הערוץ חשפו אצל כולן מחדלים מעוררי קבס. היו שם ג'וקים, חולדות ועכברים, עובש, ריח ביוב ואף של גופה, קורי עכביש, גבינות שהעלו עובש, לשלשלת של יונים, מוצרים הדורשים קירור ומתבשלים בשמש במשך שעות ועוד. ואת כל הטוב הזה מוכרים לנו במחיר מלא.

אני מציע לרשתות האלה לפני שהן מצחצחות את האנגלית והצרפתית שלהן למשא ומתן שהן מנהלות עם הרשתות הבינלאומיות, שיצחצחו את החצר האחורית שלהן במחיר של עובד קבוע שרק ינקה וישגיח על מה שקורה מאחורי הקלעים. עובד כזה עולה להם בקושי משכורת של שכר מינימום. עובד אחד בכל סניף. נראה לי שההוצאה הזאת לא תגרע מריווחי המיליארדים שהם עושים מהקניות שלנו.

מנהלי הרשתות האלו מופיעים בתקשורת חדשות לבקרים, בוכים על מר גורלם ומקטרים מדוע אינם יכולים לתרום להורדת יוקר המחיה של הלקוחות שלהם, הנאנקים אל מול נסיקת המחירים.

ניקיון בעסק שמוכר לנו מוצרי מזון הוא חובה ואסור להתפשר על כך. מן הראוי שלפני שמנהלי הרשתות יחייבו קופאיות קשות יום על מזומנים החסרים בקופה בסופה של משמרת, שייקחו מטאטא ומגב וינקו את הזוהמה.

אגב, בדיקות כאלו נערכות לעתים קרובות על ידי אמצעי תקשורת שונים והתוצאה היא תמיד לרעתנו, תוך הבטחה שהמצב יתוקן…

כתבות נוספות