שר החוץ של מדינת ישראל אינו יודע את נפשו. ראש הממשלה הרופס שלו סידר לו צרה צרורה בשם "חוק ההסדרה", שאותו הוא צריך להסביר לעולם איכשהו. שר החוץ יודע שמדובר בשיקוץ שהעולם לא מקבל, ולכן הנחה את השגרירים להסביר לכל מי שיסכים לשמוע: זה לא יקרה, כי בג"צ הישראלי יעצור זאת.
כן, אותה בריה משוקצת ששלוחי נתניהו מכפישים ומגמדים כאן כדי לשאת חן בעיני לה-פמיליה, אותו בג"צ משמש את שר החוץ כקרש הצלה. והאמת – זה מוצא חן בעיני. כי נתניהו, בשבתו כשר חוץ, מזמין בעצם את מנהיגי העולם לצפצף איתו על "חוק ההסדרה" שלא יקום למעשה. מה שנקרא – לא יהיה כלום כי אין כלום.
שר החוץ נתניהו נהג כאן בתבונה, אומץ ואחריות. זאת בניגוד לראש הממשלה, שהתגלה (שוב) כעלה נידף מול שותפיו הקואליציונים. הוא עשה הכל כדי להכשיל את החוק ובסוף, כמה עלוב – הצביע בעדו. מה אכפת לו? ששר החוץ ישבור את הראש איך מוכרים את זה לעולם.
כנראה שבמעשה זה גזר שר החוץ על עצמו פיטורין. אחרי שהשפיל כך את ראש ממשלתו, איך יוכל ביבי להמשיך לעבוד איתו?
אישית אני מקווה שנזכה להינות משירותיו הדיפלומטיים של נתניהו גם בעתיד. בכל חצי הכדור הצפוני אין מתאים ממנו להיות שר החוץ של ישראל. חולה טיסות, אנגלית מעולה, מאנייריסט בחסד ואחד שיכול למכור מה שתרצה למי שתרצה. רק הגדר לו נכון מהי הסחורה.
אה, כן… יש את העניין הזה של התחרעות על חשבון ההוצאות. עם הבחור הזה חשוב להקפיד על טופסולוגיה וחתימות, כי אחרת הוא ורעייתו נוטים להשתולל, כמו שאומרים.