תקציב העירייה ל-2022: 759 מיליון שקל

ערן קמינסקי
2037-11-10 01:33:00
2037-11-10 01:33:00

מועצת העירייה צפויה לאשר הערב את התקציב החדש, הגדול ב-7% לעומת השנה הנוכחית • מחצית מהתקציב תופנה גם השנה לחינוך, תוספות משמעותיות לאגפי השפ"ע ושירותים חברתיים, וההכנסות מארנונה שלא ממגורים חוצות את רף ה-45%

(צילום ארכיון: מודיעין NEWS)

אם לא יהיו הפתעות של הרגע האחרון, צפויה מועצת עיריית מודיעין לאשר ברביעי את התקציב לשנת 2022, שיעמוד על 759 מיליון שקל. מדובר בעלייה של 7% לעומת 2021, בה עמד התקציב על 708 מיליון.

מעיון השבוע בטיוטת ספר התקציב עולה כי הרבה הפתעות אין השנה. תקציב החינוך ימשיך לתפוס את החלק הגדול ביותר בתקציב הנוכחי ויהווה מחצית ממנו, כאשר עלייה משמעותית לעומת השנה שעברה תירשם בתקציב אגף שפ"ע (שיפור פני העיר) ובתקציב האגף לשירותים חברתיים, כמו גם אגף חברה, נוער וצעירים. כמו כן, לראשונה מזה שנים רבות לא תקצה העירייה מיליון שקל בשנה לסגירת הגרעון, שבשיאו עמד על 18 מיליון שקל וכעת נמחק לגמרי. תקציבים משמעותיים נוספים יופנו השנה למערך החדשנות של העירייה, לפיתוח השכונות החדשות וטיפול בתשתיות בכלל העיר. עוד עולה מספר התקציב כי לראשונה יחצו הכנסות העירייה מארנונה שאינה למגורים את רף ה-45% מכלל ההכנסות מארנונה.

את תקציב העירייה הציג השבוע חיים ביבס בפני חברי המועצה, כאשר בעמודת המתנגדים לו יהיו ככל הנראה רק חברי האופוזיציה מטעם סיעת מודיעין חופשית וסיעתו של אילן בן סעדון, סגן ראש העירייה המודח.

ביבס אמר השבוע: "השנתיים האחרונות הביאו עימן רעיונות חדשים ששדרגו את אופי עבודת העירייה והביאו להתייעלות העירייה. התקציב לשנת 2022 הוא תקציב שקול, אחראי ומאוזן, המביא לידי ביטוי את כלל השיקולים העירוניים ודואג שהכספים הציבוריים יושקעו בתחומים החשובים לשיפור איכות חיי התושבים. בשנת 2022 נמשיך לקדם את מערכת החינוך העירונית, נפתח עוד תכניות רווחה לתושבים ונוסיף לקדם ולפתח את העיר כאחת הערים היפות, המטופחות והחכמות ביותר בישראל".

יותר לרווחה, נוער ושיפור פני העיר

כאמור, תקציב החינוך יתפוס את הנתח העיקרי בתקציב הכללי ויעמוד בשנה הבאה על 377 מיליון שקל, זאת לעומת 365 מיליון בשנה שעברה (גידול של 3.2%). הגידול הזה משקף גם את העלייה במספר התלמידים ומוסדות החינוך בעיר, עם השקתם של גני ילדים ובתי ספר חדשים השנה בשכונת נופים.

מרכז החדשנות העירוני שהקימה העירייה במהלך משבר הקורונה, שתפקידו שליטה ובקרת כלל פעילויות העירייה, יתוקצב בשנה הבאה ב-800 אלף שקל. כאמור, אגף שפ"ע יזכה השנה לתוספת תקציבית משמעותית, ויזכה לתקציב של 107.7 מיליון שקל, שלמעלה מ-41 מיליון מתוכם ישמשו את אגף גנים ונוף.

גם תקציב האגף לשירותים חברתיים ירשום בשנה הבאה צמיחה משמעותית, ויעלה מ-46.7 מיליון שקל השנה ל-52.9 מיליון בשנה הבאה. ההשקעה העירונית באגף הרווחה תעמוד על 7% מכלל ההוצאות בשנת 2022. בין היתר יתוקצבו במסגרת האגף לשירותים חברתיים שירותי השיקום בעלות של 9.1 מיליון שקל (לעומת 8.1 מיליון השנה), טיפול בנוער בסיכון ב-887 אלף שקל (750 אלף השנה), השירות למוגבלים שכלית-התפתחותית יתוקצב ב-22.7 מיליון שקל (19.2 מיליון השנה) ו-1.83 מיליון שקל יופנו למחלקת הקליטה.

אל אגף חברה, נוער וצעירים תפנה העירייה בשנה הבאה 6.2 מיליון שקל, לעומת 5.1 מיליון השנה. בתוך האגף תתוקצב מחלקת הנוער ב-2.9 מיליון ומחלקת הצעירים ב-700 אלף שקל. אגף התרבות יזכה בשנה הבאה לתקציב של 11.1 מיליון שקל, שני מיליון יותר משנת 2021. בעירייה מסרו השבוע כי בין היתר יושם דגש על קיום אירועי תרבות עירוניים במרכזים המסחריים, במטרה לעודד את תושבי העיר לקנייה בעסקים המקומיים. בין היתר תתקצב העירייה את הפעלת היכל התרבות ב-1.07 מיליון שקל. בסך הכל יופנו לאגף התרבות 3% מכלל הוצאות העירייה בשנה הבאה. אגף מוזיאון מורשת ותיירות יתוקצב בשנה הבא ב-1.22 מיליון, כאשר 750 אלף מתוכם יוקצו להפעלת מוזיאון המורשת החדש, שייפתח לקהל הרחב כבר בחג החנוכה הקרוב. את אגף הקהילה החדש יחסית תקצבה העירייה ב–4.582 מיליון, כאשר 1.69 מיליון מתוכם יופנו למחלקה לאזרחים ותיקים.

תקציב לשכת ראש העיר יישאר כמעט זהה לתקציבה השנה ויעמוד על 1.92 מיליון שקל, כאשר שכרם של ראש העירייה ושני סגניו יעמוד על 2.35 מיליון (2.28 השנה).

תקציב האגף לשירותי דת יעמוד בשנה הבאה על 6.69 מיליון שקל, לעומת 6.37 השנה, כאשר הוצאות המנהלה באגף קוצצו מ-4.4 מיליון שקל השנה ל-4.1 מיליון בשנה הבאה. אגף התשתיות יפעל בשנה הבאה בתקציב של 20.3 מיליון שקל, לעומת 18.5 מיליון השנה. גם אגף הספורט יזכה בשנה הבאה לתוספת תקציב, ויעמוד על 6.1 מיליון שקל לעומת 4.77 מיליון השנה.

"תקציב רע נטול אסטרטגיה"

כאמור, מי שצפויים להתנגד לתקציב לשנת 2022 בישיבת המועצה ברביעי הם חברי סיעת מודיעין חופשית. בסיעה הסבירו השבוע כי לטעמם אין סיבה להעלות את תקציב העירייה בשיעור של למעלה משבעה אחוזים בעת הזו, ומחו גם על תוספות השכר בעירייה, שלטענתם עומדות בחלקן על עשרות אחוזים. עוד כעסו השבוע במודיעין חופשית על סירוב העירייה להקצות סכום של 250 אלף שקל ל"תרבות חופשית-חילונית" בשבתות, כלשונם, וכך גם לגבי 200 אלף שקל שביקשו להקצות לטובת הפעלת אוטובוסים בתוך העיר בשבתות. מהסיעה נמסר כי "לא היה שום ניסיון של העיריה וראש העירייה להראות שהוא בא לקראת בקשותינו לטובת הציבור החופשי-חילוני אותו אנו מייצגים".

חבר המועצה אילן בן סעדון אמר השבוע: "תקציב 2022 הוא תקציב רע נטול אסטרטגיה. אין מנועי צמיחה ורצון למקצע ולייעל את ההון האנושי, בעיקר בסגל החינוכי, אין התייחסות ליום שאחרי הקורונה, לפגיעה בעסקים המתמודדים עם הפסדים רבים בשל הקורונה. זהו תקציב של הפקרה חברתית. דרוש תקציב שנותן השקעה בנושאים החברתיים. תקציבים שהיו מיועדים להעצמת בני הנוער בוטלו, יש התעלמות מוחלטת מהצורך בהשקעה בשכונות הישנות, תקציב ללא שום השקעה בתחום הבטיחות בדרכים ולא מציג שום פעילות להגדלת מספר מקומות העבודה בעיר".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

ממשיכים להתכווץ

במערכת החינוך המקומית נערכים לשנת הלימודים הבאה, כאשר מלבד צמצום מספר בתי היסודיים בעיר יקטן גם מספרן של כיתות א' שייפתחו

משלימים את הפאזל

משרד החינוך בחר שתי מנהלות חדשות לחטיבות ביניים במודיעין: ליאת קראים לתיכון מו"ר ואודליה יקולב לעירוני א'

הדלת ב"טרם" הייתה סגורה, הבעל נפטר

רשת הרפואה הדחופה תפצה את אלמנת המנוח ב-200 אלף שקל, לאחר שהגיע למרפאה במודיעין עם כאבים בחזה ולא הצליח להיכנס. טרם: "מדובר במקרה חריג בו ככל הנראה הייתה תקלה בדלת. חידדנו נהלים"

ממשיכים להתכווץ

במערכת החינוך המקומית נערכים לשנת הלימודים הבאה, כאשר מלבד צמצום מספר בתי היסודיים בעיר יקטן גם מספרן של כיתות א' שייפתחו

המשך קריאה »