קרלוס ששון – על מלחמת סחר

קרלוס ששון, יועץ עסקי
2018-04-26 01:00:00
2018-04-26 01:00:00

כל מהלך של עליות במדדים בעשור האחרון לווה במדיניות מתמרצת של ה"פד", ובכל פעם שהפסיקו את התמיכה – המשבר מיהר להגיע

המדדים בוול סטריט מתנדנדים כאשר נראה כי בכל יום יש אירוע חדש שמפיל סקטור או מנייה ספציפית, פוזיציות השורט של מדד הפחד, פרשת דליפת המידע מהרשתות החברתיות והסכנה מרגולציה של הממשלות בעולם, נפילת שוק המטבעות הוירטואליים בחודשים האחרונים, והכותרות הצועקות "מלחמת סחר". כל האירועים אכן עלולים לגרום, ולדעתי כבר גרמו, לשינוי הציפיות אצל המשקיעים ולשינוי מגמה  בשווקים ולמגמת ירידה מתמשכת. זה לא אומר שלא נראה עליות בכלל אך גם על פי ניתוחים טכניים המגמה כרגע היא כלפי "מטה".

 מדוע בחודשיים האחרונים, כל אירוע או כותרת מהעולם הופכים למשמעותיים? הפירמידה שהבנקים המרכזיים בנו בשנים האחרונות יוצאת אל האור.

כל מהלך של עליות במדדים בעשור האחרון לווה במדיניות מתמרצת של הפד", ובכל פעם שהפסיקו את התמיכה- המשבר מיהר להגיע. השוק האמריקני מאז 2008 הוא כמעט בלוף, ולמעשה המדד הוצמד עד 2016 בקורלציה מושלמת למאזן הפד". מאידך הנתונים מראים כי היה שיפור ניכר בכלכלה האמריקאית.

כאשר הפד" התחיל לצמצם את מאזנו התחילו הבעיות. תהליך צמצום המאזן של הפד", התחיל בפועל בדיוק כאשר המדדים קבעו שיא כל הזמנים חדש בסוף חודש ינואר 2018 , ומאז כל אירוע מקבל פרופורציות אחרות לגמרי.  השווקים אינם יכולים להתקיים ללא הכסף הזול של הבנקים המרכזיים.

חשוב להדגיש כי תהליך צמצום המאזן של הפד" נמצא רק בראשיתו והפד" עדיין מפגר בביצועו.על פי התוכנית המקורית, בסוף החודש הקרוב צפוי הפד" להקטין בצורה ניכרת את מאזנו (רוב האג"חים שנפדים מתרכזים בחודש הראשון של כל רבעון), והחל מהחודש הבא הפד" צפוי לצמצם בכל חודש כ-30 מיליארד דולר ממאזנו. לקראת הרבעון הרביעי צופה הפד" כי יוכל לצמצם כ-50 מיליארד ממאזנו.

 אינני חושב  שהפד" יוכל לעמוד ביעדיו ולדעתי יצטרך להתגמש.

בעוד צמצום המאזן של הפד" גורם לתנודות חדות בשווקים, הפסקת תוכנית הרכישות של הבנק המרכזי באירופה צפויה ליצור בעיות גדולות אף יותר. הפד" בניגוד לבנק המרכזי באירופה דאג תמיד לשמור על שוק משני בריא, אשר הבטיח כי יהיה ניתן למכור את אותם אג"ח שקנה בשנות המשבר. הבנק המרכזי באירופה הודה השנה כי אינו יודע אם יש שוק משני מספיק גדול שיוכל לקנות את האג"ח בשעת הצורך. הבנק המרכזי האירופאי הוא הרוכש היחידי בשוק החוב הקונצרני והממשלתי בשנים האחרונות

המחיר הגבוה של האירו הוא אולי המכשול הגדול ביותר בשווקים כעת. האירו יצטרך לרדת או כתוצאה מחידוש תוכנית הרכישות מצד הבנק המרכזי או ממשבר בלתי נמנע באיחוד ברגע שהזרמת הכסף תיעצר.

נצטרך לנהוג במשנה זהירות בתקופה הקרובה.

כתבות נוספות

כל המגרשים נחטפו

באזור התעשייה החדש שממוקם בסמוך למחסום מכבים החלו העבודות להקמת המפעלים והמרלו"גים הראשונים שצפוים להתאכלס

החניה בדרך

בעירייה משלימים את העבודות להקמת שני חניונים חדשים בפארק הטכנולוגי, וצפויים להתחיל בקרוב בהקמת ארבעה נוספים

בירא עמיקתא

נניח שהייתי ליכודניק, מה זה היה אומר עליי כאשר אישה כזאת מייצגת אותי בבית הנבחרים שלנו?

שעתם הקשה של השוכרים

היצע הדירות להשכרה בעיר מצומצם ועל כל דירה שמפורסמת ישנם עשרות מתעניינים, ובעלי הדירות מרשים לעצמם לבקש מחירים מופרזים ותשלום לשנה מראש. אנשי הנדל"ן צופים שהמצב רק יילך ויחמיר: "מודיעין בדרך להיות תל אביב"

החניה בדרך

בעירייה משלימים את העבודות להקמת שני חניונים חדשים בפארק הטכנולוגי, וצפויים להתחיל בקרוב בהקמת ארבעה נוספים

המשך קריאה »

שעתם הקשה של השוכרים

היצע הדירות להשכרה בעיר מצומצם ועל כל דירה שמפורסמת ישנם עשרות מתעניינים, ובעלי הדירות מרשים לעצמם לבקש מחירים מופרזים ותשלום לשנה מראש. אנשי הנדל"ן צופים שהמצב רק יילך ויחמיר: "מודיעין בדרך להיות תל אביב"

המשך קריאה »