מרק דלעת ותפוזים

 

מה שעושה את המרק המדהים הזה, הוא הטעם העמוק והמתקתק של הדלעת הצלויה, שממש מתעורר לחיים בפגישה עם מיץ התפוזים.

ל-5 מנות:
700 גרם קוביות דלעת קלופה

1 בצל פרוס

3 כפות שמן

מלח ופלפל שחור גרוס

1 ליטר מים או מרק צח

1 כוס מיץ תפוזים פריגת סחוט טרי או כף פריגת תפוזים קפוא

1 כף רוטב סויה

להגשה:

גרעיני דלעת קלויים

קליפת תפוז

 

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.

+ מסדרים את קוביות הדלעת בתבנית ומפזרים עליהן פרוסות בצל, מלח, פלפל ושמן זית. אופים 30 דקות עד שהדלעת רכה וזהובה.

+ מעבירים את הדלעת והבצל למעבד מזון וטוחנים עם מיץ תפוזים ו-1/2 ליטר מרק או מים. בודקים את רמת הסמיכות, זה תלוי בטריות ובסוג הדלעת. המרק צריך להיות סמיך אבל לא כמו מחית. מוסיפים מרק או מים לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.

+ מגישים את המרק חם עם גרעיני דלעת וקליפת תפוז מעל.

 

 

באדיבות פריגת, אורלי ועינת תוכן קולינרי

כתבות נוספות

מתנה לחג

חברת אלביט מערכות, שחטיבת כלי הטיס שלה פועלת מהפארק הטכנולוגי במודיעין, הודיעה כי זכתה בחוזה בהיקף של 120 מיליון דולר

המספר הנוסף

יואב ויטלם שגדל בעוצמה מודיעין זכה למחמאות מכוכבי הפועל תל אביב, בן שהר נזכר בימיו במגרש הבלטות בעיר, ועירוני מודיעין חוזרת לפרופורציות אחרי הפסד לראשון לציון

אישור ויוצאים לדרך

התוכנית שאישרה מועצת עיריית מודיעין להקמת שכונת המעיינות תובא באמצע החודש לדיון בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה

נושמת לרווחה

10 שנים חיה חגית צחור ממודיעין עם מחלת ריאות, עד להידרדרות במצבה שחייבה אותה לעבור השתלת ריאה. כעת, ארבע שנים אחרי, ולאחר שתרגמה את המסע המורכב לספר, היא מספרת על המפגש המרגש עם בנותיו של האיש שבמותו הציל את חייה

מתנה לחג

חברת אלביט מערכות, שחטיבת כלי הטיס שלה פועלת מהפארק הטכנולוגי במודיעין, הודיעה כי זכתה בחוזה בהיקף של 120 מיליון דולר

המשך קריאה »

המספר הנוסף

יואב ויטלם שגדל בעוצמה מודיעין זכה למחמאות מכוכבי הפועל תל אביב, בן שהר נזכר בימיו במגרש הבלטות בעיר, ועירוני מודיעין חוזרת לפרופורציות אחרי הפסד לראשון לציון

המשך קריאה »

נושמת לרווחה

10 שנים חיה חגית צחור ממודיעין עם מחלת ריאות, עד להידרדרות במצבה שחייבה אותה לעבור השתלת ריאה. כעת, ארבע שנים אחרי, ולאחר שתרגמה את המסע המורכב לספר, היא מספרת על המפגש המרגש עם בנותיו של האיש שבמותו הציל את חייה

המשך קריאה »