לימודי תואר ראשון, בכל התחומים, מחייבים בקיאות באנגלית. בהתאם האוניברסיטאות והמכללות האקדמיות מחייבות חלק מהסטודנטים והסטודנטיות ללמוד גם קורסים באנגלית, כך שישלטו בשפה. כדי להיפטר מהחובה המעיקה, שגוזלת זמן וגם כסף, ניתן להוכיח רמה גבוהה באנגלית עוד לפני תחילת הלימודים – דרך מבחן אמיר או מבחן אמירם.
מה ההבדל בין מבחן אמיר למבחן אמירם?
גם מבחן אמיר וגם מבחן אמירם מאפשרים קבלת פטור מקורסי אנגלית במהלך התואר. בשני המבחנים הציון הדרוש לפטור מלא הוא 134 ומעלה, ועוד כדאי לדעת שאפשר לגשת לכמה מבחנים שרוצים עד שמגיעים לרף הנ"ל – בתנאי שיש מרווח של 35 ימים לפחות בין מבחן למבחן.
עוד מכנה משותף משמעותי הוא סוג השאלות: גם באמיר וגם באמירם יש 3 סוגים של שאלות – הבנת הנקרא, השלמת משפטים שחסרה בהם מילה וניסוח מחדש של משפטים. ההבדל העיקרי בין אמיר לאמירם הוא שהמבחן הראשון מתבצע עם דף ועט ואילו המבחן השני הוא מבחן ממוחשב. זהו כמובן הבדל משמעותי, שמייצר עוד הבדלים שחשוב להיות מודעים אליהם.
מה חשוב לדעת על הזמן בשני סוגי המבחנים?
מבחן אמיר בנוי במתכונת של 3 פרקים, כשבכל אחד מהם 22 שאלות מ-3 הסוגים הנ"ל. לכל פרק מוקצבות 20 דקות בלבד, כשניתן לחזור אחורה לשאלות שאתם לא בטוחים לגביהם. בהתאם הדרך הנכונה להתמודד עם המבחן היא לא להתעכב על שאלות קשות מבחינתכם אלא להתקדם, לענות על כל מה שאתם יודעים – ובסוף לנצל את הזמן שנשאר כדי להתעמק באותן שאלות מאתגרות יותר. כמו כן מומלץ לא לבזבז יותר מ-20 שניות על שאלת השלמת משפטים וכן להתחיל את הבנת הנקרא כשעברו 7 דקות מתוך ה-20 (ישנם 2 קטעים ועל כל אחד מהם 5 שאלות).
במבחן אמירם אי אפשר לחזור אחורה, ולכן כדאי להקדיש לכל שאלה את הזמן המרבי האפשרי: 2 דקות לכל שאלה של השלמת משפטים, 4 דקות לכל שאלה של ניסוח מחדש ו-4 דקות לכל שאלה בהבנת הנקרא.
לאיזה מבחן כדאי יותר לגשת?
לשאלה הזו אין תשובה חד-משמעית. יש כאלה שימצו את הפוטנציאל שלהם בגרסה הממוחשבת, ויש כאלה שזקוקים ליכולת לחזור לאחור ולכן עבורם מומלץ מבחן אמיר. בכל מקרה רצוי מאוד לעבור הכנה מקיפה למבחן, כולל תרגולים של בחינות שלמות. בפרט כדאי לבחון את אתר פטור – הכנה לאמיר ואמירם בשיטה חכמה ויעילה במיוחד, אונליין.