סופגנייה זה כמו אבטיח, עד שלא נוגסים בה, לא ידוע באמת מה טיבה… אבל מומחים יודעים האם הסופגנייה טובה או לא, עוד לפני שהם טועמים:
- לסופגנייה צריך להיות פס לבן באמצע- הפס מעיד כי הסופגנייה טוגנה נכון, והתפיחה שלה התבצעה כראוי.
- בהירה- סופגנייה כהה תהיה בצקית מבפנים, כי זה אומר שהיא קיבלה מכת חום מהשמן, שהטמפרטורה שלו הייתה גבוהה מידי
- ריח- מומלץ להריח את הסופגנייה. ריח של שמן שרוף או מחומצן ניתן לזהות בקלות, ואז כמובן טעמה לא יהיה משובח במיוחד
- עגולה- סופגנייה עגולה מעידה כי תהליך הייצור היה מדויק, ושהבצק שממנו נוצרה הסופגנייה לא היה רך מידי או קשה מידי
- חלקה- הבצק צריך להיות חלק והומוגני. אם הסופגנייה עם קמטוטים מעליה, זה אומר שהבצק ספג לחות גבוהה, ולא ייבשו אותו לפני הטיגון
- המגש שעליה מונחת הסופגנייה לא צריך להיות ספוג שמן- אם זה כך זה אומר שהסופגנייה ספחה הרבה שמן ושתהליך ההכנה שלה לקוי
- רכות- הסופגנייה צריכה להיות רכה, הרכות מצביעה על בצק אוורירי.