אושר: תוספות בנייה באזורי התעסוקה בעינב ובפארק הטכנולוגי יוגדלו

יהודה גולן
2018-01-21 00:00:00
2018-01-21 00:00:00

השינוי המהותי יאפשר פיתוח מואץ של אזורי התעסוקה בעינב ובפארק הטכנולוגי • גם משרדים ומבנים רב תכליתיים נכללים בתוספת

הוועדה המקומית לתיכנון ובנייה אישרה שינוי מדיניות והקלות לתוספות הבניה באזורי התעסוקה בעיר: הפארק הטכנולוגי ומרכז עינב. הדרישה הגיעה מהשטח לאחר שבתקופה האחרונה הוגשו לוועדה המקומית תכניות רבות להרחבות ולתוספות בנפח המבנה הקיים שאינן תואמות את מדיניות הוועדה בהתייחס למגבלה המתירה תוספת של עד 25% בנפח המבנה ובמרתפים כשמדובר במגרשים המיועדים למלאכה ולתעשייה. המספר החדש הוא 40 אחוז.

הוצע ואושר כי הוועדה המקומית תשנה את מדיניות התכנון ככל שמדובר בתוספות בנפח המבנה הקיים (מרתפים, גלריות, והקטנת חללים כפולים) על מנת לאפשר את המשך פיתוחה של העיר והכל בהתאם לתיקון 101 לחוק והסמכויות שהוקנו לוועדה המקומית כוועדה עצמאית.

לגבי מרכז עינב: כאן היה מותר עד היום לבקש היתר לתוספת בניה של עד 40% במגרשים המיועדים למשרדים ובמגרשים הרב תכליתיים, שמרוכזים לאורך הצירים הראשיים: רחוב המלאכות, רחוב החרט ולאורך שדרות התעשיות, עתה הרחיבה הועדה את המתחם לכלל אזור עינב וסעיף חדש שאושר קובע כי תותר תוספת של עד 40% בכל המגרשים המיועדים למשרדים וגם לתעסוקה ולמלאכה, ובמגרשים הרב תכליתיים.

בנוסף אישרה הועדה באזורים אלה תוספת של עד שתי קומות שגובהן הכולל לא יעלה על 8 מ', לא כולל מתקנים טכניים. מבנים שכבר קיבלו בעבר הקלה בגובה, הגובה שהוסף בהקלה יופחת מהתוספת המבוקשת בתכנית. אגף ההנדסה בעירייה המליץ לאשר את השינויים וחברי הועדה אכן אישרו אותן פה אחד.

כתבות נוספות

מחלץ השבויים מאנטבה נפטר

בסוף השבוע הובא למנוחות תא"ל במיל' דני ארדיטי, שהשתתף במבצע יונתן לצדו של יוני נתניהו והיה לאחר מכן ראש המל"ל

ממשיכים להסתבך

עם שתי נקודות בלבד בחמשת המחזורים האחרונים, עירוני מודיעין רחוקה כעת רק שלוש נקודות מהמקום המוביל לירידת ליגה, לאחר עונה אחת בלבד בלאומית

מעצר ברמזור

לוחם מג"ב תושב העיר הבחין ברכב עם חלון שבור ועצר את הנהג, שוהה בלתי חוקי פלסטיני

לראות גם אותם

עדי טל כהן ממודיעין, שאיבדה את בן זוגה החייל בגיל 20, פעילה בעמותת "הותיר אחריו חברה" ומספרת על מעגל השכול הפחות מדובר

ממשיכים להסתבך

עם שתי נקודות בלבד בחמשת המחזורים האחרונים, עירוני מודיעין רחוקה כעת רק שלוש נקודות מהמקום המוביל לירידת ליגה, לאחר עונה אחת בלבד בלאומית

המשך קריאה »

לראות גם אותם

עדי טל כהן ממודיעין, שאיבדה את בן זוגה החייל בגיל 20, פעילה בעמותת "הותיר אחריו חברה" ומספרת על מעגל השכול הפחות מדובר

המשך קריאה »