במסגרת אירועי פתיחת הקיץ לצעירים התקיים ביום חמישי שעבר אירוע "בירה בוטיק" בשיתוף עם הפאב "מורדן בר". לאירוע, המתקיים זו השנה השנייה ברציפות, הגיעו כ-400 צעירים בגילאי 18-30. בין הנוכחים באירוע היו גם חבר המועצה ומחזיק תיק צעירים, אלעד שמעונוביץ, חבר המועצה, שחר מי-און, מנהלת מחלקת נוער וצעירים, לטם גל ומיכאלה כהן, רכזת מחלקת צעירים.
האירוע ב"מורדן". בירה זה כבר מזמן לא רק עניין גברי (צילום: דובר העיריה)
השנה הגיעו לעיר מבשלות בירה מכל רחבי הארץ כשביניהן ניתן היה למצוא את מבשלת "רונן שריגים" שהציגה שני סוגי בירה: "עמק האלה", ו"רונן". מאזור הצפון הגיעו המבשלות "מידן", "נגב", "השיטה", "ג'ופרס", ו"מאירוביץ'". בנוסף ניתן היה ליהנות מבירות של יצרנית המשקאות "טמפו" בהן: "ברבר", "טורכר רד", "ז'אן", "ניוקאסל", "פאונדר" ועוד. לעומת המבשלות האורחות שהגיעו ממרחקים מרכז צעירים והמורדן אירחו גם מבשלות מקומיות בהם "ללה", "מבשלת רות" ו"לוי". לכל מבשלת היה דוכן והצעירים עברו בין הדוכנים, קיבלו הסברים על סוגי הבירה וטעמו מהבירות השונות.
דוגמא לטעמים הייחודים של הבירות, שהוצגו באירוע, היתה הבירה הכהה "רונן" של מבשלת "רונן שריגים". הבירה שילבה טעמים של קפה קלוי ושוקולד והכילה 6.2 אחוזי אלכוהול. בירה אחרת, שתושב העיר לוי פריד מייצר בביתו, שילבה טעמי שוקולד, נגיעות קקאו, קוקוס וארומת עץ הכילה 8.5 אחוזי אלכוהול. לוי פריד סיפר כי בקרוב הוא ואשתו יקימו מבשלת בירה מקומית בשילוב פיצרייה במרכז עינב.
לצד הבירות היו במתחם דוכן נשנושים וצלם שהפיק עבור המצטלמים מחזיקי מפתחות אישיים, בנוסף התנגנה ברקע מוזיקה מהבר שתרמה לאווירה. שמעונוביץ אמר ביחס לאירוע כי "כיף גדול היה לפגוש מעל 400 צעירים שהגיעו ליהנות ולבלות. תחום תרבות הפנאי לצעירים הוא אחד היעדים המרכזיים שלנו השנה. אנחנו נמצאים בקשר שוטף עם פאבים ומקומות בילוי, מסייעים ותומכים ביזמים שרוצים לפתוח מקומות נוספים ויוצרים פעילויות כמו הרצאות על הבר, בירה בוטיק ומסיבות הצהריים המושכות כאלף צעירים בכל פעם. השנה הגדלנו את מספר האירועים ונקיים לאורך הקיץ חמש מסיבות עבור החיילים והסטודנטים תושבי העיר".
אירוע נוסף שיתקיים בקרוב הוא מסיבות הצהריים המסורתית של צעירי העיר, המתקיימת זו השנה השלישית ברציפות בזכות ששיתוף הפעולה בין "מכביס", עיריית מודיעין, ומרכז צעירים. המסיבה תיערך ביום שישי הקרוב, 30.5 ברחבת הדשא של מכבי במכבים כאשר על הבמה יופיעו ה-DJ והשדרן מרדיוס FM100, דור דקל,DJ בן אזולאי ו-DJ בליס. הצעירים שיגיעו לאירוע ייהנו ממבחר סוגי בירות שיוצעו ע"י צוות ה"מכביס", פינות זולה ומוזיקה החל מהשעה 11:30 ועד 18:00. עלות הכניסה לאירוע היא 30 שקל במכירה המוקדמת עד השעה 13:00 באותו יום כאשר אחרי שעה זו יעלה הכרטיס 40 שקל.