תוכנית השאלת ספרי הלימוד של משרד החינוך מתרחבת, ובשנת הלימודים הבאה (תשע"ח) ייקחו בה חלק כל בתי הספר היסודיים במודיעין, בנוסף למרבית בתי הספר העל-יסודיים. בשנה שלאחר מכן יצטרף לתכנית תיכון נוסף, כך שכל בתי הספר בעיר ישתתפו בתכנית במסגרת עירונית, וזאת פרט לבית ספר אחד שמשתתף בה במסגרת הרשת אליה שייך ולבית ספר אחר שהלמידה בו נעשית באמצעות ספרים דיגיטליים.
תכנית השאלת ספרי הלימוד נועדה להקל את נטל התשלומים על ההורים באמצעות הוזלת ההוצאה על ספרי הלימוד. בתכנית נשמרים הספרים המשומשים של התלמידים, שמידי שנה עומדים לרשות בית הספר עבור תלמידי השכבה הצעירה יותר. בעת הצורך נקנים ספרי לימוד חדשים באופן מרוכז. תשלומי ההורים לשנת הלימודים הבאה אושרו בוועדת החינוך של הכנסת, ויעמדו על עד 280 שקלים לתלמיד בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים. בחטיבות העליונות יעמוד המחיר על 320 שקלים לתלמיד. במשרד החינוך מסרו השבוע כי התכנית חוסכת כ-500 שקלים לתלמיד בממוצע.
במסגרת תכנית ההשאלה נאספים בבתי הספר בעיר, לקראת סיום שנת הלימודים, הספרים המשומשים של התלמידים ובעזרת הנהגת ההורים הבית-ספרית, נבדקים הספרים האם הם ראויים לשימוש חוזר. ספרים שנמצאים תקינים מועברים הלאה לחבילת הספרים שיקבלו התלמידים הצעירים. ספרים שנמצאים לא ראויים לשימוש נמסרים למיחזור. בכל בתי הספר בעיר יש "רפרנט" שעובד מול ספקי הספרים במטרה לרכוש ולהשלים את החוסרים, אם ישנם, באופן מרוכז. בסופו של התהליך מקבל כל תלמיד חבילה הכוללת את כל הספרים אותם הוא צריך לאורך שנת הלימודים.
כאמור, כמעט כל בתי הספר בעיר יכנסו השנה לתוכנית שתפעל באופן שש שנתי, אולם אין משמעות הדבר שכל ההורים בבית הספר משתתפים בפרויקט. הורים שאינם מעוניינים להשתתף בתוכנית יכולים לבחור שלא להשתתף בה ולרכוש את ספרי הלימוד באופן עצמאי.
מאיר שמעוני, מנהל מחוז ירושלים במשרד החינוך: "תכנית השאלת ספרי לימוד מהווה נדבך משמעותי בהורדת יוקר המחייה. המשרד, באמצעות מחוז ירושלים, משקיע משאבים רבים בכדי להוזיל את עלות סל ספרי הלימוד. אני קורא לכל בתי הספר שטרם הצטרפו, להרים את הכפפה ולהצטרף כבר עכשיו לתוכנית".
צילום דובר העיריה