לפני כשבועיים קיבלו הורי התלמידים בבתי הספר בעיר משואות נריה, דרכי יהודה, אלונים ושבטי ישראל מכתב ממשרד החינוך בו נאמר כי השתתפות ילדיהם בפרויקט לימודי השחיה המסורתיים של סוף השנה – מבוטלת. הנימוק הרשמי היה מחסור במתקנים.
משרד החינוך מתקצב את הפרויקט כאשר ההורים, בבתי הספר שבחרו להשתתף, משלמים מכיסם 180 שקל לשנה עבור ההסעות מבתי הספר לבריכות. במודיעין התקיים הפרוייקט עד כה בשתי בריכות – הבריכה העירונית הלא מקורה בה מתקיימים השיעורים רק בחודשים מאי-יוני, והבריכה המקורה ברעות בה לומדים התלמידים שחייה לאורך כל השנה.
עמיחי זליג, אב לתלמידיה בדרכי יהודה ומי שהיה יו"ר הנהגת ההורים במשך שלוש שנים, לא הסתפק בהסבר הלקוני שניפק משרד החינוך ופנה לבדוק את העניין זליג: "פניתי לעיריית מודיעין שם הפנו אותי אל משרד החינוך בטענה, הנכונה, שזאת החלטה שלהם. דיברתי עם הממונה על הנושא במשרד החינוך שטענה כי מקור הבעיה הוא בעמותת פארק המים ברעות. לדבריה, היו חברים בעמותה שהפריעה להם נוכחות התלמידים בבריכה ולכן נוצר מצב בו נותרה רק בריכה אחת זמינה עבור תלמידי בתי הספר בעיר המשתתפים בפרויקט. פניתי ליו"ר העמותה עופר חרובי, שהיה מאוד נחמד ומשתף פעולה. לדבריו, הבעיה היא לא עם נוכחות התלמידים במקום אלא בעיות טכניות של בקרים זמינים לשיעורי השחייה בשל העובדה כי מתקיימים במקום גם חוגים. לדבריו, העמותה ניסתה להגיע לפשרה שתאפשר את קיום שיעורי השחייה, אבל ללא היענות מצד משרד החינוך".
אז מה תעשו?
"יש פה קצר בין כל הגורמים ולכן הצעתי פגישה מרובעת כדי לפתור את הפלונטר. בעירייה ובעמותת הפארק יש נכונות לפגישה כרגע. חוץ ממני, אף אחד לא דיבר אפילו עם עמותת הפארק בניסיון לפתור את הבעיה. בעירייה צודקים. הם באמת לא אחראים, אבל הם היו צריכים ללחוץ לפיתרון הבעיה. מכיוון שבמשרד החינוך מתקצבים את הפרויקט, נוח להם לחסוך כסף עכשיו וחבל שזה נופל על הגב שלנו".
אז מה אתה מציע?
"הפיתרון שלי הוא לבטל לכל בתי הספר בעיר את ההשתתפות בשיעורים. זה יכריח את משרד החינוך לפתור את העניין. אנחנו מצפים שייתנו פיתרון כבר השנה. ואם לא – אז שייתנו בתחילת השנה הבאה למי שלא הספיק השנה. נוח להם להחליט שארבעה בתי ספר לא ישתתפו השנה. אבל היום זה אנחנו ומחר אלה יהיו בתי ספר אחרים".
מהעירייה נמסר בתגובה: "פרויקט שיעורי השחייה לתלמידי כיתות ה' הוא פרויקט של משרד החינוך המתקיים בבריכות המצויות בעיר. מאחר והבריכה העירונית והבריכה במכבים אינן מקורות, צומצמה עיקר הפעילות לתקופת הקיץ ועל כן לא כל בתי הספר יכלו להשתתף בפרויקט. את ההחלטה לגבי בתי הספר שלא ייקחו השנה חלק בפרויקט קיבל משרד החינוך, כאשר בתוך מערך השיקולים ניתנה עדיפות לבתי ספר שזוהי השנה הראשונה בה הם לוקחים חלק בפרויקט. העירייה תמשיך לפעול מול משרד החינוך בניסיון למצוא פיתרון לאותם תלמידים ובכל מקרה הורים אשר שילמו על ההשתתפות וילדיהם לא ייקחו חלק בפעילות יקבלו את כספם בחזרה".
תגובת משרד החינוך לא הגיעה עד לשעת סגירת הגיליון.
בתמונה: הבריכה העירונית. עדיפות לבתי"ס שרק נכנסו לפרויקט (צילום ארכיון)