חושבים מחוץ לקופסה

ערן קמינסקי
2017-03-08 00:00:00
2017-03-08 00:00:00

צוות משותף של תלמידי התיכונים אמי"ת בנים ומו"ר זכו לאחרונה בפרס עבור מוצר חדשני שפתחו בתחרות פיתוח מנהיגות טכנולוגית של חברת נס טכנולוגיות. מדובר על תחרות המסכמת את השתתפותם בתוכנית שהחלה כבר בכיתה ט', לה מתקבלים תלמידי תיכונים בערים מסויימות אשר יוצרים צוותי עבודה כמו בחברות בסטארט אפ. במשך השנים הם לומדים תכנות בשפות מסויימות, פיתוחים טכנולוגיים צבאיים ורפואיים ובסיום הם נדרשים למצוא פתרון טכנולוגי לבעיה לבחירתם.

חברי הנבחרת (מתן קריאל, עמית גבאי דוד גרינפלד, דביר סעדון ורועי ברדשניידר) עמלו במשך חודשים על פיתוח ייחודי – קופסת אחסון חכמה לאוכל המדווחת לסמארטפון בעזרת חיישני לחות, טמפרטורה, וגז מתאן מתי המזון עומד להירקב, ובכך מונעת השלכת מזון והפסד כספי. על פי התלמידים, שליש מהמזון המיוצר בעולם בכלל לא נאכל, אלא נזרק לפח. בישראל לדוגמה מתבטא בזבוז המזון בסכום של 11 מיליארד שקל בשנה.

מתן קריאל, תלמיד בכיתה י"א באמי"ת בנים, סיפר השבוע איך נולד הרעיון: "ישבנו אצלי בבית אחרי שביקשו מאיתנו לחשוב על רעיון לסטארט אפ ובאיזשהו שלב היינו רעבים. הלכתי להביא שוקולד וכשפתחנו אותו גילינו שהוא מקולקל. אחד החבר'ה נזכר שאחיו אמר לו פעם שזה היה יכול להיות ממש מגניב אם היה פיתוח כזה שמתריע על אוכל מקולקל".

ואיך גלגלתם את הרעיון משם?

"קודם כל הכנו מסמך איפיון שזה הדבר הראשון שאתה עושה כשמתכנן מוצר. התחלנו לחשוב ולכתוב מה אנחנו רוצים שהמוצר יעשה ואיך הוא יעשה את זה, למה המוצר זקוק כדי לעשות את הפעולה – אלו חיישנים, בקרים, קוד? האם אנחנו רוצים שהוא יופעל בשלט, איך המשתמש ישתמש במוצר וכולי. עכשיו אנחנו מתחילים לפתח את האבטיפוס למוצר. השגנו כבר חלק מהחיישנים הדרושים, אנחנו רוצים לכתוב את הקוד, מחפשים כימאי מזון איתו נוכל להיפגש ויחד לבנות את האלגורתים ואחר כך נחפש משקיעים".

אז מה המוצר בדיוק עושה?

"מדובר על קופסת אחסון חכמה למוצרים פתוחים כמו פירות וירקות, שבה חיישנים המבצעים בדיקות ויתריעו לפני שהאוכל עומד להתקלקל. פיתחנו גם אפליקציה שבעזרתה אתה יכול לסרוק מוצר סגור, כך שלא יקרה מה שקורה לרוב האנשים שבאים למקרר ומגלים שם קוטג' בן שנתיים. הוספנו עוד פיצ'רים למערכת, כך שהיא לומדת בעצם את הרגלי הקנייה של המשתמש וכך היא תדע מתי המזון במקרר עומד להתקלקל ותוסיף אותו לרשימת הקניות. ככה לא תהיה את ההתלבטות בסופר אם הקוטג' במקרר עדיין טרי או שצריך לקנות אחד חדש. יש פה גם פן של חיסכון כספי".

מה עוד הוספתם לאפליקציה?

"חשבנו איך נגרום למוצר להיות יותר מועיל והחלטנו להוסיף גם אפשרות למתכונים, על פי המוצרים שיש לך במקרר. פתחנו רשת חברתית באפליקציה בה יש את המתכונים, את החיסכון הכספי החודשי בכסף וגם בפגיעה האקולוגית. אנשים לא יודעים את זה, אבל הקוטג' המקולקל פולט גזי חממה שפוגעים בסביבה".

בתמונה: קבוצת הפיתוח במעמד קבלת הפרס. הידעתם שקוטג' מקולקל פולט גזי חממה? (צילום פרטי)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות