מתנדבי "אור ירוק" במודיעין ביצעו בדיקה במספר צמתים בעיר וגילו כי בנושא איתות נהגים בעת פניה, מצבנו גרוע מאוד. למען הדיוק – 63 אחוז מהנגים לא אותתו. פליקס גליק, רכז המועדון המקומי: "עשינו תצפית ארוכה של כמה שעות בכל צומת. רק שליש מהנהגים טורחים להשתמש בווינקר וזו תופעה מדאיגה מאד. זו סכנה גדולה לציבור הנהגים בעיר ולמשתמשי הדרך".
את הבדיקה עשו עשרות מתנדבי המועדון בעיר בצמתים ברחובות עמק האלה, עמק בית שאן, עמק החולה, רחוב שומרי החומות ובעוד מספר צמתים ברחבי העיר.
לדברי גליק, "הסיבה שנהגים מזלזלים באיתות היא מכיוון שהמשטרה לא אוכפת את העבירה הזאת. וכשאין אכיפה, זו התוצאה. המשטרה מתמקדת בטיפול במשאיות ונותנת דגש על שימוש בטלפונים הסלולאריים בעת נהיגה, אך לא על איתות. למרות שאיתות הוא עניין בטיחותי מאד וחוסר איתות מסכן נהגים אחרים בכביש".
בתמונה: מה כל כך מסובך לאותת? (צילום ארכיון)